Devlet Bahçeli gene sahnede. “Gene” diyoruz. 2002 yılında Bursa’da yaptığı konuşmada apar topar ülkeyi genel seçime götürmüştü. O zaman kendisi Başbakan Yardımcısı, yani hükümet ortağıydı.

Şimdi; yok “İyi Parti” süreci değil, 2015 seçimleri sonrası oluşan tabloda TBMM’de HADEP’in bile gerisinde kalmış olan MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli. 2002 yılında yaptığı çıkış ile AKP’yi iktidara taşıyan Bahçeli, geçtiğimiz referandumdan önce verdiği destek ile ülkedeki parlementer sistemin değişmesine yardımcı oldu.

“…kanadık toprak olduk

çekildik bayrak olduk

döküldük yaprak olduk

geldik bugüne….”

Evet. Hasan Hüseyin’in şiiri.

Partisindeki değişim rüzgarını gayri hukuki, gayri ahlaki yolla savuşturdu. Rakibi Meral Akşener için “Fetöcü” dedi, yolunu temizlemek için iktidara yaktığı bu ışık karşılığını bulmadı. Akşener “Fetöcü” çıkmadı, çıkarılamadı.

Ayrılanlar için kurduğu cümleleri sen de hatırlıyorsun yorma gari.

Evet. Geldik bugüne.

Önce seçim barajını tartışmaya açtı. Geçmişte CHP ve diğer partiler; kendisi değil, “demokrasi için baraj kaldırılsın” derken çemkiriyordu, “PKK’yı meclise taşıyacaklar” diyordu.

Baraj mevzuunda iktidardan beklediği desteği alamadı. Ama durum vahim. Gidişat kötü. 2019’da yeni bir model geliyor. % 51 oy almayan ülkeyi yönetemeyecek. Milletvekilliğinin bir önemi kalmayacak. Eeee… Bu kez de “ittifak” ile çıktı karşımıza Bahçeli.

AKP kanadı tıpkı baraj mevzuunda olduğu gibi burada da mesafeli duruyor. Kapıyı aralayamayan Bahçeli ise pencereden sızma derdinde. Benim dilim varmaz ama bunu yapan CHP olsaydı, muhtemelen “Kene gibi yapıştı” derdi kendisi.

Ya şimdi şu adamı dinlerken bi bakın Allahaşkına. Bunun adı “ittifak” değil olsa olsa “ilhak” olur. İktidar ortağı MHP’den, AKP’ye yapışmış MHP’ye.

Şimdi tablo buyken, ilerde olurda CHP ile İYİ Parti ittifak yapacak olursa, aynı Bahçeli “Bunlar PKK’yı Meclis’e taşıyacak. % 51 için başka şansları yok” demekten geri kalmayacaktır. Zaten Bahçeli sussa Erdoğan kuracaktır aynı cümleyi.

Ak Parti Genel Başkanı Bahçeli’nin çıkışları sorulduğunda şu cümleyi kurdu: “Bahçeli'nin Cumhurbaşkanlığım dönemi içinde yerli ve milli olarak vatanseverlik konusundaki tüm yaklaşımlarını aynen paylaşıyorum. Bundan sonraki süreçte de vatanseverlik, ülkemizin değerleri noktasında, milli yerli olacak her konuda; hele hele terör örgütleriyle dayanışma içinde olan bir ana muhalefet partisi karşısında biz yerli ve milli olarak vatanımızın çıkarları, tüm milletimizin çıkarları noktasında MHP ile biz her türlü adımı atmaya varız.”

Bahçeli için umut olur mu bilemem ama şöyle bitirdi cümleyi: “İttifak ve baraj konusunda  bir çalışma yok. Bana göre bu, erken sayılabilecek bir tartışma. Belki bir seçim öncesi ittifak düşünülebilir, onun üzerinde durulabilir. Bu da yetkili kurullarımızın çalışması, gerekli değerlendirmeleri yapması gereken bir iştir.”

Ben sustum.