Kısa adı TES-İŞ olan TÜRK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı, Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası Antalya Şubesi, taşerondan kadroya geçen üyelerine kurban keserek, enerji işçilerinin bu sevincine ortak oldu. TÜRK-İŞ İl Temsilcisi ve TES-İŞ Sendikası Antalya Şube Başkanı Hacı Mevlüt Ünal ve Yönetim Kurulu üyeleri, faaliyet alanı kapsamında bulunan kamuya muhatap iş yerlerinde bazı düzenlemeler yapılması hakkında 696 sayılı kanun hükmünde kararnamenin 127. maddesine eklenen geçici 23'üncü madde uyarınca 4734 sayılı kanun ve diğer mevzuattaki hükümler uyarınca personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında 02.04.2018 tarihi itibariyle sürekli işçi kadrolarına geçmesiyle işyerlerinde kurban kesme kararı aldı.

 

TAŞERONLUK KALDIRILDI

Devlet Su İşleri (DSİ) Antalya 13. Bölge Müdürlüğü’ndeki yoğun katılımlı kurban kesim töreninde, üyelere hitaben konuşan TES-İŞ Şube Başkanı Hacı Mevlüt Ünal, uzun yıllardır kuralsız, güvencesiz çalışma biçimi olan taşeronluk sisteminin kaldırılmasının mutluluğunu yaşadığını belirtti. Ünal, yeni sisteme emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım ile TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'a teşekkür etti.

 

MAĞDURİYETLER GETİRDİ

Sürekli işçi kadrosu çalışmaları esnasında sendikaların görüşünün alınmamasının, beraberinde bazı mağduriyetler getirdiğini ifade eden Ünal, “KİT’lerde, kiralık araçlarda, toplu ulaştırma hizmetlerinde çalışanlar kapsam dışında bırakıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız Kitlerde çalışan arkadaşlarımız için söz verdi. Bunun gerçekleşmesini bekliyoruz. Diğer yandan kadroya geçen arkadaşlarımızın 2020 yılını beklemeden iş yerlerindeki asıl iş kolu üzerinden girişlerinin yapılarak eksikliğin giderilmesi gerekir” dedi.

 

BİZ BİR AİLEYİZ

Sosyal Tesislerde çalışanlar yılın 12 ayı çalışmasına rağmen kapsam dışında kalmasına anlam veremediğini belirten Ünal, her şeye rağmen taşeronun aradan kaldırılmasının önemli olduğunu kaydederek, emeği geçenleri kutladı. DSİ Antalya 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun ile Bölge Müdür Yardımcılarının da katıldığı toplantıda, Bölge Müdürü Coşkun ise çalışanlara yönelik yaptığı konuşmada şunları söyledi: “DSİ olarak işçi, memur hepimiz bir aileyiz, bu nedenle hep birlikte başarılı çalışmalar yürütüyoruz. Sürekli işçi kadrosuna geçmeniz nedeniyle sizi kutluyorum. Cenab-ı Allah devletimize zeval vermesin. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza teşekkür ederim.” Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim