Filiz’in yaptığı açıklama şöyle: “Beni bizzat tanıyarak ve/veya izleyerek, değerlerimi, taleplerimi, özlemlerimi ve mücadelemi bilerek, inandıklarımı paylaşarak, niye milletvekili olmak istediğimin farkında olarak aday adaylığım sürecinde ve öncesinde beni onurlandıran her türlü desteğiniz için tüm kalbimle teşekkür ediyorum. Milletvekili olmadan da -yıllardır olduğu gibi- uğrunda her türlü özveri ile her zaman mücadele edeceğim çağdaş, demokratik, laik hukuk devleti için yine partimde ve dava arkadaşlarımla birlikte çalışmaya devam edeceğim. Ne yazık ki tarihimiz boyunca sıkça telaffuz etmek zorunda kaldığımız gibi ülkemiz yine çok sıkıntılı içinde. Şimdi sıkıntıdan öte, Kurtuluş Savaşımızdan sonra ilk kez gündeme gelen bir de beka sorunu ile karşı karşıyayız. Bu vahim durum, partili olarak, yurttaş olarak her birimizin tek tek beklentilerinin çok üstünde bir önem ve önceliğe sahip.

MÜCADELEYE DEVAM

“Bizim geleneğimizde "büyüklerimiz bilir, büyüklerimizin bir bildiği vardır, yöneticilerimiz neylerse güzel eyler, bizim aklımız ermez, öyle gerekmiştir" gibi biat kültürüne ait klişeler yoktur.  İlkeleri paralelinde bu partide her zaman her düzeyde sorgulama, hesap sorma, tartışma ve uzlaşma kültürü vardır ve öyle olduğu için bu parti çatısı altında örgütlüyüz. Bu aşamada politikalar, aday seçimleri vb parti içi karar ve uygulamalara ilişkin rahatsızlıklar olabilir. Beklentiler karşılanmamış da olabilir. Bunları tartışmayı sonraya bırakmalıyız, şimdi gerçekten sırası değil. Ülkemiz için mücadeleye devam edeceğiz sonra yine her şeyin daha iyi olması için çalışacağız. Bu parti kendisi için değil halk için uğraşıyor ve seçime kadar muhalefet olarak yapacağı çok işi var.”

BU BADİREYİ ATLATACAĞIZ

“İktidarın 16 yılda uyguladığı yanlış politikalarla hukuktan eğitime, dış politikadan ekonomiye, tarımdan üretime ve daha birçok alanda geldiğimiz durum ortada. Bu iktidar hedefine ulaşırsa, bir eşikten geçerek, bugün hala konuşulan tartışılan her şeyin görünmez olacağı kapkara bir tünele gireceğiz. ‘Yazık, çok yazık’ deyip içerleyerek çileli bir döneme daha girmeye kimse razı olamaz. Bu yüzden, şimdi sırası olmayan her şeyi bir kenara bırakıp, ülkedeki büyük muhalefete rehberlik ederek, hal'a, bir sesleri bir iradeleri ve etkili olabileceklerinin umudunu vererek, bu seçimlerden başarı ile çıkmalıyız. Vazgeçmeyeceğiz, sandıklara gidip oyumuzu kullanacağız, oylarımıza sahip çıkacağız, Herkese bunu anlatacağız. Bu badireyi atlatacağız.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

Editör: TE Bilisim