Listede yapılan bir değişiklik ise il başkanı, ilçe başkanı ve yönetimlerinin sosyal medya üzerinden kampanya yürütmesine neden oldu. Görevinden istifa ederek ayrılan İl Başkanı Semih Esen’in yerine listeye 5. sıradan Cavit Arı’nın girmesi sonrasında İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Yarınlar bizimdir”, İl Sekreteri İlkay Budak, “Sabahın bir sahibi var. Sorarlar bir gün, sorarlar” paylaşımı yaptı. CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin ve çok sayıda yönetici de “Sabahın bir sahibi var. Sorarlar bir gün, sorarlar” paylaşımı yapanlar arasında yer aldı.

 

ESEN’DEN KİRLİ ELLER ÇIKIŞI

CHP’nin 27. Dönem Antalya Milletvekili Aday listeleri tepki toplamaya devam ediyor. CHP önceki Genel Başkanı Deniz Baykal’ın 1. sırada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak’ın 2. sırada, Rafet Zeybek’in 3., Aydın Özer’in 4. sırada olduğu liste 20 Mayıs gecesinden itibaren defalarca değişti. Önce Semih Esen’in 5. sırada olduğu açıklanan listede son haliyle Esen’in yerine Cavit Arı geldi. Bunun üzerine Esen, sosyal medyadan “Daha önce de söylemiştim. Anlaşılmamış. Size söz veriyorum çocuklar geleceğinizi kirli ellere bırakmayacağım” diye paylaştı. Cavit Arı’yı destekleyenlerse Arı’nın fotoğraflarıyla hayırlı olsun mesajları yayımladı. Ancak listede sadece Esen-Arı kavgası yok. Önseçimden birinci çıkan Milletvekili Niyazi Nefi Kara’nın ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’ne yapılan temayülden 1. çıkarak giren Songül Başkaya’nın listede olmaması da parti kamuoyunu ayağa kaldırdı. Alanya, Gazipaşa ve Manavgat’ın yok sayılması da dengeleri alt üst etti.

YÖNETİCİLERE TEPKİ

Muratpaşa İlçe eski Yöneticisi Şenol Saçık, dün sosyal medya üzerinden “Biz partiden sol tırpanladı diye hesap soruyoruz da size noluyor? Dün kimsenin sesi çıkmıyordu. Mustafa Akaydın, Niyazi Nefi Kara ve partiye yıllarca emek verenler listede yokken kimse hesap sormuyordu. Ayrıca siz partinin il başkanı, il sekreteri, il yönetimi, ilçe başkanısınız. Hani tüm adaylar sizindi. Hani önce partiydi. Noldu verdiğiniz liste fire mi verdi. Yarın öbür adaylara ne diyeceksiniz, nasıl çalışacaksınız. Eğer sabahın bir sahibi varsa, onlar bu partinin rant beklemeyen solcularıdır. Hesabı onlar sorar. İçiniz rahat olsun” dedi.

LİSTEYİ ŞEKİLLENDİRENLER HESAP SORUYOR

Gazipaşa’dan CHP’li Barış Özcan da şu sözleriyle yöneticilerin sosyal medyadan başlattığı hesap sorma kampanyasını eleştirdi: “Bugün herkes hesap soruyor. Listeye giremeyen onca değerli parti emekçisi yine de partimin hizmetindeyim diyor. Liste şekillendiren iktidar sahipleri hesap soracak.Serik’ten doğusunu ciddiye almayanlardan da bir hesap sorun da görelim.Manavgat, Alanya, Gazipaşa ne olacak? Seçilmişi de hesap soracakmış, seçilmemişi de. Hadi oradan biz gerçek parti emekçileri sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz.”

 

#YARINLARBİZİMDİR HESAPLAŞMASI

Partililer, tepki olarak sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan Ruhi Su’ya ait “Sabahın bir sahibi var, sorarlar bir gün sorarlar” dizelerini ve #YarınlarBizimdir etiketini paylaşarak adeta parti içi hesaplaşma için gün saymaya başladı.

 

SENEM KÖR 

 

İşte CHP’nin tepki toplayan listesi;

DENİZ BAYKAL

ÇETİN OSMAN BUDAK

RAFET ZEYBEK

AYDIN ÖZER

CAVİT ARI

FİGEN ALBUGA ÇALIKUŞU

SEVGİ DOĞAN

NUSRET BAYAR

ŞENGÜL YEŞİLDAL

VAHAP TUNCER

KEMAL BİLAL ÖNER

ALİ TAKAVUT

SİBEL GEZEN

NAZMİ GÜNDÜZ

ÖZLEM ŞAHİN

İSMAİL HAKKI GÜL

Editör: TE Bilisim