Antalya Vatan Partisi İl Başkanı Ahmet Özbay, 24 Haziran seçimleri öncesi beş maddelik program hazırladıklarını söyledi. Vatan bütünlüğü ve huzurunu sağlayarak göreve başlayacakların kaydeden Özbay, “Üretim ekonomisi Türkiye son 70 yıldır Amerika’ya bağlandı hep borçlanma ekonomisiyle çarkı döndü. Yeni yatırımlar yok. Fabrikalar satılıyor, kapatılıyor. Üniversite mezunları iş bulamıyor bulanlarda en düşük ücretle çalışıyorlar. Bu olumsuzluğu nasıl düzeltebiliriz tabi ki yeni yatırımlar yaparak. İstihdam yaratarak bu da üretimle olur. Biz hükümet olduğumuzda işçimize köylümüze, fabrikatörümüze, Milli sanayicimize üretmesini söyleyeceğiz. Paylaşarak üreteceğiz’’ dedi.

 

AKP BÜYÜK TAHRİBAT YARATTI

Özbay, konuşmasına şöyle devam etti: “Komşularla dostluk kuracağız. Hükümet olunca yapacağımız ilk işlerden biri Beşar Esad’ı Türkiye’ye davet etmek olacak. İran’la, Irak’la, Lübnan’la, Ürdün’le, Rusya’yla uzak yakın bütün komşularımızla dostluk ilişkileri kuracağız. Paylaşarak zenginleşeceğiz. Aydın ve laik bir hükümet için uğraşacağız çünkü AKP Hükümeti son 16 yıldır. Bu konuda çok büyük tahribatlar yarattı. Eğitim bilimsel, laik değil. Laik yaşam tarzıyla çelişen bir sürü uygulamalar var. Yerden mantar gibi biten bir sürü tarikatlar türedi. Ve Avrasya Birliği’ni oluşturacağız. Şimdi bu program Türkiye’nin ihtiyacı olan program bu Türkiye’nin önünü açacak bir plan kime anlatsak onayladı bizi.”

 

KIRMIZI ÇİZGİMİZ HDP VE FETÖ

 100 bin imza barajını aşıp Seçim çalışmalarına başladıklarını söyleyen Ahmet Özbay, “En kısa sürede Milletvekili adaylarımızı belirleyeceğiz. Propaganda malzemelerimizi bastıracağız ve Antalya’da 16 asil 16 yedek milletvekili listesini belirleyip ilçe seçim kuruluna müracaatımızı yapacağız. Şu an 6 aday var 3’ü grup kararıyla tespit edilmiş 3’ü de 100 bin imza yoluyla kazanmış toplam 6 aday yarışacak. Ne birinci turda ne de ikinci turda herhangi bir adayı destekleme gibi bir durumumuz yok. Biz ikinci tura kalacağız ve kendi başkanımızı destekleyeceğiz. Bizim bir tek kırmızı çizgimiz var. Biz HDP ve FETÖ’yü koruyan onlarla işbirliğinde olan kişi ve ya partilerle birlikte olmayız bizim kırmızıçizgimiz bu” dedi.

 

TÜRKİYEYİ YÖNETEMİYOR

Türkiye’nin bu dönemdeki sıkıntılarına değinen Ahmet Özbay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın artık Türkiye’yi yönetemediğini söyledi. Özbay, “Ekonomisini, siyasetini, eğitimini, askeriyeyi yönetemiyor. Türkiye iki cepheye ayrılmış durumda  ‘devamcılar’ ve ‘tamamcılar’  biz bu iki tutumu da yanlış buluyoruz. Yüzde 50+1 hesabı yaparak siyaset yapılmaz. Program üzerine siyaset yapılır. Antalya’da ki siyasileri bırakın Yüzde 50+1 hesabını gelin programı tartışalım. Türkiye’nin önünü açacak programları tartışalım” diye konuştu.

Özbay, Cumhuriyet Gazetesinin partileri hakkında yalan haber yaptığını da iddia etti. Özbay, şöyle dedi: “Bu haber üzerine tüm CHP’li dostlarımız bize sosyal medya üzerinden saldırdı. Genel merkezimiz yazıyı tekzip etti. Genel Başkanımız ‘orada biz HDP ile PKK ile birlikte olanlarla yan yana olmayız’ açıklamasında bulunduk’ dedi. Neden üstüne alınıyorlarsa bu konuda partili arkadaşlarımız üzüldü tabi.” Senem KÖR

 

Editör: TE Bilisim