33 GÜN KÜVEZDE KALDI

Minik Elif Toprak’ın annesi Semra Nergis,Akdeniz GERÇEK’e yaşadıklarını anlattı. Antalya’daki özel bir hastanede 4 buçuk yıl önce doğum yaptığınıkaydeden acılı anne, şöyle konuştu: “Ben o dönemde doğum yaptığım hastanede çalışıyordum. Kızım solunum sıkıntısından dolayı küveze girdi. Burada 33 gün küvezde kaldı ve ‘UmbikalVenKatateri’ göbek damar yolu açıldı. Ama bu işlemin hekim tarafından yapıldığı kanıtlanamıyor. O işlemin yapıldığına dair bir kayıt da yok. Bu normal yapılan bir uygulama ama hekimin mi, hasta bakıcının mı, yoksa hemşirenin mi yaptığı belli değil. Hastane kaydı farklı geçiyor.”

 

KIZIM AĞIR ENGELLİ

Nergis, kızınınhalen iç organlarından dolayı ağır engelli durumunda olduğunu hatırlatarak, “Kızım 7 Nisan 2018 tarihinde çok ciddi bir mide kanaması geçirdi. Bu arada biz tedavimiz için İzmir Ege Üniversitesi’ne gidiyoruz, orada ameliyat olduk.Bu süreçten sonra biz yargıya başvurduk. Hastane yönetimi sözlü olarak hatalarını kabul etmişti ama yargı önünde bunu kabul etmediler. Hastanenin arkası çok kuvvetli olduğu için kapatılmaya çalışıldı.Ama ben bu işin peşini bırakmadım. Sosyal medyada bunu sık sık dile getirdim, sanatçıların da desteğiyle kamuoyunun desteğini almaya çalışıyorum” dedi.

 

ÇOK YIPRANDIK

“Biz kızımın hastalığı ve gördüğü tedavi dolayısıyla maddi ve manevi olarak çok yıprandık” diyen Nergis açıklamalarını şöyle sürdürdü:“Benim asıl amacım, bizim başımıza gelenlerin başka insanların başına gelmemesini sağlamak. Çünkü biz çok acı çektik. Hastane uzun süre kızımın hastalığıyla ilgili teşhis koyamadı. Biz daha sonra kızım Hacettepe Üniversitesi’ne götürdük ve teşhisi ancak orada koyabildiler. Açıkçası kızımı şehir şehir, hastane hastane gezdirdik. En sonunda iyi bir hekim bulduk ve tedavimiz devam ediyor ama borcumuz çok fazla. Kızım Elif Toprak, şuan yanlış ya da eksik tedaviden ötürü Portal Hiber Tansiyon ve Özefagun Mide Varis hastası olarak hayatına devam ediyor. Bu hastalık boyunca kızım 21 kez küçüklü büyüklü operasyon geçirdi ve 18 yaşına kadar İzmir Ege Üniversitesinde tedavi görecek. Dolayısıyla ben adalet istiyorum. Yüce Türk adaletine sonsuz güveniyorum ve en doğru kararı vereceğine inanıyorum.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

Editör: TE Bilisim