Muratpaşa Belediyesi, Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği, Kolza Biodizel Yakıt ve Petrol Ürünleri ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’yle geri dönüşüm konusunda farkındalık yaratmak için muhtarlar arasında en fazla atık toplama yarışması düzenlendi.

Muratpaşa Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, 6 ay süren yarışmanın sonucunda Yeşilbahçe Muhtarı Eyiler, en fazla bitkisel atık yağ, atık pil ve atık ampul-floresan toplamayı başardı ve Muratpaşa şampiyonu oldu. Eyiler, 6 ayda mahallesinden 26.8 kilogram atık pil, 400 litre bitkisel yağ ve 1152 adet ampul ve floresan topladı. Eyiler, ulaştığı şampiyonlukla muhtarlığı için tablet, tost makinesi, elektrikli Türk kahvesi cezvesi, çelik çay robotu kazandı. Eyiler’e ödüllerini Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim Cephaneci verdi.

Demircikara Muhtarı Ayşe Peçen, topladığı 90 adet atık ampul ve floresan toplayarak 2’nci olurken Bahçelievler Muhtarı Ahmet Ateş de 15 adet atık ampul ve floresanla 3’üncü oldu. Muhtarlar, çelik çay makinesi ve elektrikli Türk kahvesi cezvesi kazandı. Çağlayan Muhtarı İbrahim Efe ise topladığı 100 litre bitkisel atık karşılığında elektrikli Türk kahvesi cezvesi kazandı.(Haber Merkezi)

 

Editör: TE Bilisim