Antalya 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü coşkuyla kutladı. Cumhuriyet Meydanı’nda sabah gerçekleşen ilk program, Atatürk Heykeli’ne çelenk sunumuyla başladı. Törene, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, sivil toplum örgütleri ve bazı sendikaların temsilcileri katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı okundu. Törenin ardından Vatan Partisi İl Başkanı Rıza Türkmendağ, bir açıklama yaparak, öğleden sonra yapılacak kutlama programına İstiklal Marşı'nın okunmaması nedeniyle katılmayacakları söyledi.

DAVULLU ZURNALI HALAY ÇEKİLDİ

Öğleden sonra gerçekleşen kortej ise yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Aydın Kanza Parkı önünde bir araya gelen sivil toplum örgütü, siyasi parti ve sendikaların temsilci ve üyeleri, Güllük Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Kortejin en önünde yer alan çocuklar da çocuk istismarını ellerinde taşıdıkları dövizlerle protesto etti. Sloganlar atarak 1 Mayıs'ı kutlayan grup, kutlamalarına Cumhuriyet Meydanı'nda da devam ettirdi. Davul ve zurnalar eşliğinde halay çekiminin ardından kutlamalar tertip komitesi üye temsilcilerinin konuşmaları ve mini konserle sona erdi.

POLİS KUŞ UÇURTMADI

Antalya'da polis, her yıl olduğu gibi bu 1 Mayıs’ta da adeta kuş uçurtmadı. Yürüyüşe katılmak isteyenlerin üzerleri ve çantaları iki kez arandı. Güllük Caddesi, 100'üncü Yıl Bulvarı ile Konyaaltı Caddesi'nin bir bölümü ve Cumhuriyet Meydanı'na çıkan ara yollar, sabah saatlerinden itibaren araç trafiğine kapatıldı. Yürüyüş sırasında bir polis helikopteri ile de güzergâh ve meydanın kontrol edilmesi dikkat çekti. Dilara AÇİKYİLDİZ

     

 





    



Editör: TE Bilisim