Türk-İş, DİSK, Kamu-İş ve KESK’e bağlı sendika şubeleri ile TMMOB’ye bağlı Makine Mühendisleri Odası, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü geçen yıl olduğu gibi yine ortak düzenleyecekleri kutlamalarla karşılayacak. Şölen havasında geçmesi beklenen kutlamalara son yılların en büyük katılımının olması bekleniyor. Sendika temsilcileri de yaptıkları açıklamalarda 1 Mayıs’ın işçinin ve emekçinin bayramı olduğunu hatırlatarak, Antalya’daki tüm emekçileri, tüm çalışanları, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününe katılmaya davet etti.

ÇELENK SUNUMU SAAT 09.30’DA

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki programla kutlanacak. Türk-İş, Birleşik Kamu İş, DİSK ve KESK üyelerinden oluşan 8 kişilik 1 Mayıs Tertip Komitesi’nin yaptığı açıklamaya göre ilk program sabah saat 09.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından korteje davet konuşması yapılacak.

YÜRÜYÜŞ SAAT 14.40’DA BAŞLIYOR

Öğleden sonraki program ise saat 14.00’te Güllük Caddesi Aydın Kanza Parkı’nda toplanma ile başlayacak. Ardından saat 14.40’da Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirilecek. Cumhuriyet Meydanı’nda günün anlam ve önemine yönelik konuşmaların ardından program müzik grupların konseriyle sona erecek.

GÜVENLİK EN ÜST SEVİYEDE

Öte yandan, Antalya Emniyet Müdürlüğü, 1 Mayıs etkinlikleri kapsamında alınacak güvenlik tedbirleri ve kent merkezinde kapatılacak yollarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün sabah saat 08.00’den itibaren 2 bin 238 personel ile en üst seviyede güvenlik tedbirlerinin alınmasının planlandığı belirtilerek, şöyle denildi:

SABAH 08.00’DE YOLLAR TRAFİĞE KAPALI

“Alınacak güvenlik tedbirleri doğrultusunda, 1 Mayıs 2019 günü saat:08.00’den itibaren;

Güllük (Anafartalar Caddesi) TRT Kavşağı’ndan Cumhuriyet Meydanı istikametine, 100. Yıl Kavşağı,

Cumhuriyet Meydanı güzergahında bulunan, Güllük ve Cumhuriyet Caddesine çıkan tüm ara yollar

trafiğe kapatılacaktır. Milli Egemenlik Caddesi Muratpaşa Cami istikametinden Güllük Caddesi istikametine araçları ile gidecek vatandaşlarımız, Milli Egemenlik Caddesi 88 Sokak Kavşağından Yener Ulusoy Bulvarı istikametine, Şehit Binbaşı Cengiz Toytunç Caddesini takiben Güllük Caddesi istikametine araçları ile gidecek vatandaşlarımızın Şehit Binbaşı Cengiz Toytunç - 54 Sokak Kavşağından Yener Ulusoy Bulvarı istikametine yönlendirilecektir.”

ARAÇLARINIZI OTOPARKA BIRAKIN

“Falez Kavşağı Konyaaltı Caddesini kullanarak Cumhuriyet Meydanı istikametine araçları ile geçiş yapacak vatandaşlarımıza Endüstri Meslek Lisesi Kavşağından Cumhuriyet Meydanı istikametine geçişlerine izin verilmeyecektir. Bu güzergahı kullanacak vatandaşlarımızın araçlarını Atatürk

Parkı içerisinde bulunan park alanlarına bırakmalarının uygun olacağı değerlendirilmektedir.

Adnan Menderes Bulvarı’nı takiben Cumhuriyet Meydanı istikametine araçları ile gitmek isteyen vatandaşlarımızın Güllük Kavşağı’nın (100. Yıl Kavşağı) kapanacak olması nedeniyle, 100. Yıl

Kavşağı alt geçitten geçerek İstiklal (Nokta) Otel Kavşağı’ndan sağa Şarampol Caddesini kullanmaları,

Çallı istikametinden Güllük Caddesi’ni takiben Cumhuriyet Meydanı istikametine araçları ile geçecek vatandaşlarımızın Tonguç Caddesini kullanmaları gerekmektedir.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim