Cumhuriyet Meydanındaki çelenk bırakma sunumuna, CHP İl Başkan Ahmet Kumbul, Antalya milletvekilleri Niyazi Nefi Kara ve Mustafa Akaydın, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Kepez İlçe Başkanı Servet Yıldız, Büyükşehir ve Muratpaşa Meclis Üyesi Songül Başkaya, Eğitim İş Şube Başkanı Fatin Iltar, Antalya Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci,  Antalya Şair, Ozan, Yazar, Ressam ve Bestekârlar Derneği (ANŞOYAD) Başkanı Şükrü Erciyeslioğlu, Tüm Yerel Sen Antalya Şube Başkanı Ünal Şahin, CHP’nin önceki dönem il başkanlarından Cavit Arı, CHP’nin önceki dönem milletvekili aday adaylarından Sevindik Gizli, partililer ve vatandaşlar katıldı.

 

KUMBUL; BAYRAMLAR YOK SAYILIYOR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul ile Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, birlikte basın açıklaması yaptı. 

Ulusal bayramların her geçen gün biraz daha yok sayılmaya çalışıldığını söyleyen CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Bugün Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız ama ulusal egemenlik kısmı yokmuş gibi sadece Milli Eğitim Müdürü’yle meydanlarda 23 Nisan kutlamaları yapıyoruz” dedi.

 

O VEKİLLER KAHRAMAN

Kumbul, konuşmasında  CHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye katılan 15 milletvekilinden de bahsetti. 15 vekilin tarihe kahraman olarak geçeceğini iddia eden Kumbul, “15 milletvekilimiz adaletin tesisine katkı olsun diye anası, babası, atası, ailesi gibi gördüğü partisinden istifa edip İyi Parti’ye üye olmuştur. Ülkede demokrasinin tekrar tesisi için CHP elinden geleni 94 yıldır yaptığı gibi yapmaya devam edecektir. 24 Haziran’da seçimi kazanacağız. 15 milletvekilimiz tarihe hain olarak değil, kahraman olarak geçecektir” diye konuştu.

 

DAŞ: 23 NİSAN’A SAHİP ÇIKALIM

Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na sahip çıkılmasını istedi. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ulusal egemenliği taçlandırdığı, TBMM’yi açtığı tarihi günün yıldönümünün herkese kutlu olmasını isteyen Daş, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız böyle bir dönemde çok daha büyük önem arz etmektedir. Bugün burada dosta düşmana karşı birlik ve beraberliğimizi koruduğumuzu gösterdik. Bugün gelinen noktada; vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği ve ulusal egemenliğimizin tehdit altında olduğu tarihi bir gerçektir. Hiç kimseyi tahkir ve tahrik derdinde değiliz hatta bunu yapanlara da şiddetle karşıyız ancak Türkiye tarihi bir dönüm noktasındadır. Bizler, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin neden ve kimler tarafından paramparça edilmek istendiğini anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

 

BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM

“Gün vatanımızın bütünlüğü milletimizin birliği için el ele verme günüdür” diyen Daş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler huzur istiyoruz. Özgür bireylerin yaşadığı tam bağımsız huzurlu bir ülkede yaşamak istiyoruz. Huzur ve toplumsal barışın inşası ise ancak ve ancak referandumlarla ABD emperyalizmine teslim edilen ulusal egemenliğimizin tekrar halka verilmesiyle mümkündür. Nereden bakarsanız bakın bunun yolu da 24 Haziran 2018’de büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmaktır. Atatürkçü düşünce sisteminde kin ve nefrete yer yoktur.

Gün vatanımızın bütünlüğü milletimizin birliği için el ele verme günüdür. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak; tüm kurumlarımızı ve yüce Türk Milleti’ni bu büyük tehlikeye, bu yeni Sevr’e karşı birlikte mücadeleye etmeye davet ediyoruz.” Senem KÖR

 

 

 

Editör: TE Bilisim