Ziraat Mühendisleri Antalya Şube Başkanı Vural Şahin, CIGR 2018- 19’uncu Uluslararası Ziraat ve Biyosistem Mühendisleri Birliği Dünya Kongresi’nin 22-25 Nisan tarihleri arasında Antalya’da (Granada Luxury Belek) yapılacağını söyledi. Şahin, Akdeniz GERÇEK’e yaptığı özel açıklamada, Uluslararası Ziraat ve Biyosistem Mühendisleri Birliği’nin bölgesel ve ulusal ziraat mühendisleri birlikleri ile özel ve kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra dünya çapındaki bireylerin oluşturduğu uluslararası, hükümetler üstü ve kar amacı gütmeyen bir organizasyon olduğunu kaydetti.

 

BİRLİĞİN AMAÇLARI

Vural Şahin; Belçika, Fransa, Almanya, Hollanda, İspanya, İsviçre ve İngiltere’den üyeler tarafından 1930 yılında Liege’de (Belçika) düzenlenen ilk uluslararası ziraat mühendisliği kongresinde kurulan birliğin amacının ziraat mühendisliği alanında bilim ve teknolojinin gelişimini teşvik etmek, genç profesyonellerin eğitim, öğretim ve hareketliliğini teşvik etmek, bölgelerarası hareketliliği teşvik etmek, araştırma sonuçlarının ve teknolojinin değişimini kolaylaştırmak, ziraat mühendisliği mesleğini dünya çapında temsil etmek, hem ulusal hem de bölgesel düzeyde yeni derneklerin kurulmasına yönelik çalışmalar yapmak ve mevcut derneklerin güçlendirilmesi için çalışmak olduğunu ifade etti.

 

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN

SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM

Birliğe üye kuruluşların, bölgesel, ülkesel ve işbirlikçi üyeler olarak gruplandırıldığını ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Türkiye’nin resmi üye olan kurumu olduğunu hatırlatan Şahin, “Birlik, her 4 yılda bir dünyanın farklı yerlerinde dünya kongreleri ve uluslararası konferanslar gerçekleştirmektedir. 2012 yılında Valencia’da (İspanya) gerçekleşen 3. Uluslararası Ziraat Mühendisliği Kongresi’nde birliğin genel kurulunda oy birliği ile 19’uncu Dünya Kongresi’nin Antalya’da yapılmasına karar verilmiştir. Bu alanındaki en büyük uluslararası kongre Ziraat Mühendisleri Odası Genel Merkezi, Akdeniz ve Ege Üniversiteleri Ziraat Fakülteleri Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümleri tarafından organize edilmektedir. Kongrenin ana teması  ‘Çocuklarımız için Sürdürülebilir Yaşam’dır” dedi.

 

TARIMA FAYDA GETİRECEK

Kongrenin, 22 Nisan pazar günü kayıt ve akşam saatlerinde düzenlenecek kokteyl ile başlayacağını vurgulayan ZMO Antalya Şube Başkanı Vural Şahin, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “23 Nisan Pazartesi sabahı resmi açılışın ardından davetli konuşmacıların sunumları, kongre programı içerisinde kabul edilmiş sözlü ve poster sunumlar gerçekleştirilecek. Kongre ile aynı anda ‘Tarımda Görüntü Analizi ve Spektroskopi’ başlıklı bir Çalıştay, Amerikan Ziraat ve Biyosistem Mühendisleri Birliği’nin (ASABE) Küresel Yaklaşımı, CIGR’ın Stratejik Yönelimleri ve farklı konularda da toplantılar yapılacak. 24 Nisan Salı akşamı verilecek Gala Yemeği’nde CIGR tarafından verilen çeşitli ödüller sahiplerini bulacak. 25 Nisan Çarşamba günü kapanış töreni ve genel kurul ile Dünya Kongresi son bulacak. 26 Nisan Perşembe günü hem teknik hem de turistik bir gezi programının ardından misafirlerimiz uğurlanacak. Kongrede; Toprak ve Su, Tarımsal Yapılar ve Çevre, Bitkisel Üretim, Tarımda Enerji Kullanımı, Tarımsal İşletmecilik, Biyolojik İşlemler, Bilgi Teknolojileri kullanımı konularında sözlü ve poster şeklinde yaklaşık 240 bildiri sunulacak. Dünyanın 37 ülkesinden bilim adamlarının katıldığı bu kongrenin ülke tarımına fayda getireceğine inanıyoruz.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

Editör: TE Bilisim