“Türkiye’yi ayağa kaldırırız”

 

İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, İbradı’nın Sülek, Karamıklı ve Kocaoluk su kaynaklarının bulunduğu bölgeye maden ocağı açılmasına kesinlikle sessiz kalmayacaklarını söyledi.

 

Küçükkuru, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin buna izin vereceğine inanmıyorum. Aksi olursa da Türkiye’yi ayağa kaldırırız. Yaylaların maden ocaklarına peşkeş çekilmesine izin vermeyiz” dedi.

 

-------

 

Akdeniz GERÇEK’e konuşan CHP’li İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, daha önce HES’lere karşı nasıl mücadele verdilerse aynı mücadeleyi maden ocakları için de vereceklerini belirterek, “Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız ve bu güzelim yaylalarımızın, içme suyu kaynaklarımızın maden ocaklarının zehirli tozlarıyla kirletilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. Biz bu mücadeleyi daha önce verdik. Bundan sonra da vereceğiz. Çok iyi hatırlanacağı gibi HES’lerle ilgili mücadele ettik, dik durduk ve iptal ettirdik. İbradı halkı da bu konuda arkamızda duruyor ve bizi sonuna kadar destek veriyor” dedi.

 

KESİNLİKLE İSTEMİYORUZ

Maden ocaklarının İbradı’nın hem doğasına, hem insanlarına hem de en önemli gelir kaynağı olmasını bekledikleri turizmine büyük zarar vereceğini de kaydeden Başkan Küçükkuru, “Bizim görevimiz İbradı’nın doğasını, tarihini, güzelliklerini koruyarak gelecek nesillere en iyi şekilde ulaşmasını sağlamaktır. Bunu için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bu tür doğayı mahvedecek, insanlarımızı zehirleyecek maden ocaklarının bölgemizde açılmasını kesinlikle istemiyoruz. Ayrıca ülkemizin en önemli alternatif turizm bölgelerinden biri olan İbradı’da bu tür maden ocakları açarsak, turisti bu bölgelere nasıl çekeriz? Maden ocaklarının kirlettiği bir yaylaya hangi turist gelmek ister” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

TÜRKİYE’Yİ AYAĞA KALDIRIRIZ

Maden ocakları sorununun siyaset üstü bir konu olduğu da kaydeden Küçükkuru, açıklamasını şöyle sürdürdü: “İbradı olarak maden ocakları konusunda son derece hassasız ve bu konuda kesinlikle siyasi düşünmüyoruz.  Bu konu siyaset üstü bir konudur ve bu sorun acilen çözülmelidir. Ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve AKP iktidarının buna izin vereceğine kesinlikle inanmıyorum. Eğer aksi olursa da Türkiye’yi ayağa kaldırırız. Doğa harikası, dünya mirası İbradı’nın yaylalarının maden ocaklarına peşkeş çekilmesine kesinlikle izin vermeyiz.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

    

Editör: TE Bilisim