Muratpaşa Çevre Festivali start alıyor

 

Muratpaşa Belediyesi’nin Akiffelsefe Derneği işbirliği ve Birleşim Cam Ambalaj Dolumcuları ve Üreticileri Vakfı (BİRCAM) ana sponsorluğunda gerçekleştireceği Muratpaşa Çevre Festivali, Cuma başlıyor. Pazar günü sona erecek festivalde atölye çalışmaları, sergiler ve panellerle kentte doğayla barışık bir hayat, ekolojik bir yaşam kurmanın sınırları zorlanacak, farklı bir kent yaşamına kapı aralanacak.  

‘NEFES OL’

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ilk yılında, ‘doğaya, çevreye, ekolojiye, hayvanlara, bitkilere ve dünyaya aklımızı ve kalbimizi açmak’ amacıyla yola çıkan festivalin ‘Nefes Olalım’ sloganıyla gerçekleştirileceğini söyledi. Muratpaşa’da Çevreci Komşu Kart projesiyle başlayan doğayı ve çevreyi koruyan hizmet anlayışının Çevre Festivali’yle devam ettiğini belirten Başkan Uysal, şunları söyledi:“Çevremizi korumak, çocuklarımıza temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için birey olarak hepimize önemli görevler düşmektedir. Yaşanabilir bir çevre aynı zamanda sağlıklı bir ekonomi, sağlıklı bir toplum denektir. İşte bu duyarlılıkla gerçekleştireceğimiz Çevre Festivali, komşularımızın katılımıyla daha anlamlı hale gelecektir.”

DENİZİN ALTINDAN CANLI YAYIN

Muratpaşa Belediyesi’nden verilen bilgiye göre,  Çevre Festivali, Cuma saat 11.00’de, Kaleiçi Yat Limanı’nda, Başkan Uysal’ın da katılacağı, deniz dibi temizliğiyle başlayacak. Su Altı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi Derneği ve GEA Arama Kurtarma Ekoloji’yle birlikte gerçekleştirilecek temizlik çalışması su altından canlı yayınlanacak.

DOĞAL YAŞAM ATÖLYELERİ

Festivalin resmi açılışı ise Cuma saat 15.00’de aynı zamanda festivale ev sahipliği yapacak Muratpaşa Belediyesi Kent Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Dopdolu bir programla 3 gün devam edecek festivalde Kent Meydanı’nda ahşap oyuncak, bez çanta, kompost, geri dönüşüm, antik ekmek, arıcılık, doğal yoğurt, doğal temizlik malzemeleri, doğal parfüm, tohum topu, doğal bitki ilaçları başlıklarında atölyeler düzenlenecek. Festivalde ayrıca katılımcıların anket ve bilgisayar programı aracığıyla su, karbon, ekoloji ayakizleri de hesaplanacak.

EKOLOJİ KONUŞMALARI

Festivalin Ekoloji Konuşmaları bölümünde ise Av. Ali Arif Cangı, Doç. Dr. Bülent Şık, Hüseyin Çağlar İnce, Oya Uysal, Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, Umut Dinçşahin, Fatma Cam Denizci, Mimar And Akman, Dr. Belkıs Muca gibi isimlerle birlikte Sualtı Görüntü Yönetmeni Tahsin Ceylan, Magma Dergisi Yayın Yönetmeni Özcan Yüksek ve Yeryüzü Derneği’nden Aytaç Tolga Timur’un konuşmacı olduğu 6 ayrı söyleşi düzenlenecek.

YOGAYLA BAŞLIYOR KONSERLERLE BİTİYOR

Cumartesi ve Pazar günleri saat 10.00 Muratpaşa Kent Meydanı’nda yogayla başlayacak festivalde ATSO Güzel Sanatlar Lisesi Senfoni Orkestrası, Grup Sansür, Grup Peyk, Antalya Devlet Opera Ve Balesi Çocuk Orkestrası, Mavi Köprü, sahne alacak. Festivalin, aynı zamanda 1970’den bugüne 192 ülkeden 50 binden fazla ortak organizasyon ve 1 milyardan fazla kişinin yer aldığı 22 Nisan Dünya Günü gerçekleştirilecek kapanışı ise Muratpaşa Belediyesi Gençlik Orkestrası konseriyle gerçekleştirilecek. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim