Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ahmet Kumbul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, dün yaptığı açıklamada 24 Haziran’da seçimlerin yapılacağını açıkladığını hatırlatarak, “Açıkçası bizim için hiç sürpriz olmadı. Biz zaten çok kısa zamanda çok fazla seçim yaptık. Bu konuda oldukça tecrübeliyiz. Son dönemde yaptığımız çalıştaylarda arkadaşlarımıza hep erken bir seçim olabilir o yüzden genel seçime değil, aday belirlemeye değil, sokakta çalışmaya hazır olmalarını söyledim. 15 Mayısta yaptığımız toplantılarda tüm arkadaşlarımıza sivil toplum örgütlerini, muhtarları ve internet sistemimizde görülen kayıtlı tüm üyelerimizin tek tek evlerine ziyaretlere gitmelerini istemiştim. Dolayısıyla bir aydan beri biz bu çalışmaları yapıyoruz. Biz tamamen seçime hazırız” dedi.

 

BİZ HAZIRIZ ONLAR DÜŞÜNSÜN

“Bu seçim tarihi, bizim kazanma sürecimizi biraz daha erkene aldı” diyen Kumbul açıklamalının şöyle sürdürdü: “Bütün toplantılarımızı yaptık. Önceki seçilmişlerimizde dahil olmak üzere tüm partililerimizle bir araya geldik. Onların görüşlerini aldık. Birazdan il yönetimimizi olağanüstü toplantıyla çağıracağım. Yarın (Perşembe) veya yarından sonra ilçe başkanlarımızı toplantı yapacağız. 27-28 Nisan tarihlerinde Kayseri’de il başkanları toplantımız var. Seçim komitemizi il başkanları toplantısından önce oluşturacağız. Ve sahaya inip milletvekili adayları beli olmadan biz örgüt olarak kapı kapı dolaşıyor olacağız. Tüm hazırlıklarımızı tamam. Sandık görevlilerimizin hepsi hazır. Kimin nerede, hangi çalışmaya yapacağı belli. Biz hazırız onlar düşünsün. 2019’u beklemeden Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağız. Bu seçim tarihi, bizim kazanma sürecimizi biraz daha erkene aldı.”

 

ÖNSEÇİM OLMAZ!

Kumbul, CHP’deki aday belirlemede önseçimin olup olmayacağıyla ilgili de, “Adayların nasıl belirleneceğine genel merkez karar verecek ama ben açıkçası bu kadar kısa sürede önseçim olacağını düşünmüyorum. Bir an önce parti meclisini yapıp karar alınmalıdır. Bence hemen milletvekili adaylarının belirlenmesi lazım. Çünkü kaybedecek bir dakikamız bile yok” dedi. Kubilay ELDEMİRCİ

Editör: TE Bilisim