“Esnafın üzerinden elinizi çekin”

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Kemer Liman Caddesi'nde, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yenileme çalışmalarının turizm sezonu başlamasına rağmen inşaatın bitmemesinin esnafı mağdur ettiğini belirtti. Budak, Büyükşehir Belediye Başkanı Türel'e çağrıda bulunarak "Bu işleri bir an önce bitirin. Esnafın üzerinden elinizi çekin" diye konuştu.

------------------------------

Kemer Liman Caddesi'ndeki çalışmaları denetlemek üzere Kemer'e gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul ve Kemer İlçe Başkanı Hüsnü Ünal ile esnafları ziyaret etti.  Budak ziyaret sonunda yaptığı açıklamada,  “Cumhuriyet Halk Partisi olarak güzel olan herşeyi destekleriz ancak burada esnaf  durumdan çok şikayetçi.  Cadde esnafı, '2016’da bitme noktasına gelmiştik. Borçlarımızı ödeyemedik, mal aldık stoklarımızda kaldı. Çeklerimiz yazıldı. 2017 biraz belimizi doğrulttuk.  Bu sezondan ise çok ümitliydik. Fakat bu seferde böyle bir şey ortaya çıktı' diyor.  Caddede çalışmanın Ne zaman bitecek belli değil. Haziran diyen var, Temmuz diyen var. Bu yürüyüşü esanfın sesi olmak için ve caddedin bir önce bitirilmesi için yapıyoruz.Kemer turizmin gözbebeği bir ilçemiz. Biz buradaki 30 yıllık esnaflarla konuştuk. Büyükşehir Belediyesi tarafından Liman Caddesi'nde yapılan çalışmanın kendilerine sorulmadan yapıldığını belirtiyorlar ve "Bize sorsalar biz bunu şöyle yapın, şu tarihte başlayın burada bitirin diyebilirdik. Bize sorulmadan yapılan işin hiçbir anlamı yok, hiçbir değeri yok. Ama hiç olmazsa bir şey yaptılar bir an önce bitirsinler" diyorlar. Çalışmaların haziran ayına kalması esnaf için bir felaket olur" şeklinde konuştu.

 

"TURİSTLER ÇUKURA DÜŞER"

Kemer Belediyesi’nden verilen bilgiye göre,  Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e çağrıda bulunan Budak,  "Bakın Konyaaltı sahili de aynı durumda. Konyaaltı’nda esnaf bitik. Orada bir proje yapılmış ne zaman biteceği belli değil. Aynısın burada gördük. Şimdi gece burada yola yürüyüşe kim çıkar. En ufak bir tedbir alınmamış. İnsanlar şuradaki açık çukurlara düşmesinler. Can yanacak, ayak kırılır, kol kırılır. Esnaf merak ediyor, bu enkaz, bu inşaat ne zaman buradan kalkacak. Esnafı daha çok üzmeyin artık. Zaten canları burunlarında, krediye boğulmuşlar, döviz artmış karları düşmüş, masraflarını çıkaramaz durumdalar. Artık esnafın üstünden elinizi çekin artık" dedi.

 

"TÜREL KEMERLİLERE HAKARET EDİYOR"

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in “Kemer’i taş devrinden kurtaracağız” şeklindeki açıklamasına da cevap veren Çetin Osman Budak, "Şimdi Menderes Türel’in, Antalyalı olduğundan şüphe ediyorum artık. Kemer’de yazlıkları var. Kemer’de doğdu büyüdü. Kemer’in nereden nereye geldiğine kendisi bizzat tanık olmuştur. Söyledikleri, Kemer’de yaşayan insanlara hakarettir. Kemer’de yönetimde bulunan insanlara hakarettir. Hatta AK Parti'ye oy verenlere de hakarettir. 'Taş devrinden çıkartacağız' ne demek? Türkiye'de İlk organize turizmin yapıldığı yer Kemer’dir. O yüzden buranın Türkiye için büyük bir anlamı vardır. Yani marka değeri vardır buranın. Nasıl Taş Devri? Türkiye’de turizm beldelerine baktığınız zaman, AK Parti'nin yönettiklerine baktığınız zaman insanlar oradan kaçıyor" dedi

GÜL: TÜREL'İ KANDIRIYORLAR

17 Mart'tan itibaren Kemer'e turist akınının başladığını vurgulayan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ise, " Menderes'in beyin şahsıma yönelik hakaretli konuşmalarına karşılık kendisini 15 Nisan'da Liman Caddesi'nde yemek yemeye ve çay içmeye davet etmiştim. Kendisi gelmedi. Gelseydi burada ağırlardık.  Liman Caddesi'nde bilinçsiz ve projesiz bir çalışma yapılıyor. Bu cadde doğru dürüst bir projeyle ve bilinçle yapılsaydı 3 ay içinde biterdi.  Kemer Kiriş Mahallesi'nde 6  ay içinde Türkiye'nin  en lüks oteli yapıldı Büyükşehir Belediyesi 6 ayda bir caddeyi bitiremedi. Menderes Beye söylediğimizde bize kızıyordu. Seni kandırıyorlar, bir kağıdı boyayarak süslü gösteriyorlar.  Bu caddeyi  eğer bitirmek istiyorsanız çift vardiya yaparsınız., Kemer’den Antalya’ya, 4 yılda 400 trilyon (400 milyon) para gitti. Karşılığında 18 trilyon (18 milyonluk) bir hizmet alacağız o da evlere şenlik. Onun için buralara bakın Nisan’ın 16’sında açılan dükkan yok. Köhne gibi duruyor dükkanlar. İnsanlar malını aldı, çeklerini imzaladılar. Büyük bir bölümünün Haziran ayında çeklerinin ödemeleri başlıyordu.. Bizim yapmış olduğumuz bir eleştiriler iyi niyetli, yapıcı eleştiriler. Bir şeyin önüne geçmek için değil. Bir şeyi ortadan kaldırmak için değil. Daha iyi yapılması için eleştiriyoruz" diye konuştu.

 

"LİMAN CADDESİ'Nİ KARARTTILAR"

Döşenen taşların Kemer'in turizmine zarar vereceğini kaydeden Başkan Gül, "Liman Caddesi'ni kararttılar. Yani Kemer gibi yeşilin, doğanın önemli olduğu bir yerde, yeşillikler söküldü, simsiyah taşlar konuldu. Bu taşlar sıkıştırma bir taş, mermer değil, doğaltaş değil. Bir şey lazım olsa üzerinde araç geçmiş olsa tıkır tıkır kırılacak olan bir malzeme. Yani ne yaptığını bilmeden caddeye girilmiş. Eldeki malzeme neyse o uygulanmış. Caddeye itfaiye girme şansı da yok. İşte görüldüğü gibi gölgeliklerden dolayı. Aradaki mesafelerin darlığına bakın bu caddeden itfaiye girer mi?  Başkan Türel, sen yap deyip 5 trilyon (5 milyon) Lira’yı da bize gönderseydi ben bu caddeyi yapardım. Hem bundan da güzel olurdu. Aydınlık olurdu. Böyle karanlık, ne olduğu belli olmayan bir taştan değil, gerçek taşlarla bu caddeyi yapardık bitirirdik" şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim