Eğitim Sen Şube Başkanı Kadir Öztürk, Antalya’da açılan islami fuarda Said-i Nursi’nin kitaplarının dağıtmasını eleştirerek, “Said-i Nursi, bilime karşıdır ve tek görüşlü bir tarikatı temsil eder. Ülkemizde çocukların beyinleri bu şekilde aşılanıyor. Çocukların beyni uyuşturuluyor” dedi.


 

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, Antalya’da açılan Antalya Eğitim ve Kitap Şenliği’nde Said-i Nursi’nin kitaplarının dağıtmasını eleştirdi. Said-i Nursi’nin bilime karşı olduğunu ve tek görüşlü bir tarikatını temsil ettiğini kaydeden Öztürk, “Ülkemizde çocukların beyinleri bu şekilde aşılanıyor. Çocukların beyni uyuşturuluyor. Küçük yaştaki çocuklar somut örneklerle değil, eğitimle yetiştirilmeli” dedi.

 

ŞERİATIN AYAK SESLERİ

Öztürk,Bu yaşanan olay bile Türkiye’nin geldiği son durumu gösteriyor. Komşumuz İran bile demokrasiye, laik düzene geçmeye çalışırken biz de tam tersi şeriat düzenine geçmeye, tarikatlardan medet ummaya çalışıyoruz. Bunlar şeriat düzeninin ayak sesleridir” dedi.

 

 AKP’NİN ARKA BAHÇESİ OLDU

“Milli Eğitim tarafsızlığını yitirmiştir” diyen Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milli Eğitim bu işlere alet olmayı bırakan bu işlerin tamamen içindedir. Milli Eğitim tarafsızlığını yitirmiştir. AKP tamamen arka bahçesi haline gelmiştir. Bilimsellikten, laiklikten kopmuş gitmiştir. Milli Eğitim bu iki kavramdan tamamen uzaklaşmıştır. TÜBİTAK bile yeşil elmanın kafasına fes geçiyor. Yani gelinen nokta bizleri son derece üzüyor.”

 

GERİ VİTESE TAKMIŞ HALDEYİZ

“Maalesef Dünya ve Avrupa bizden yüz yıl ilerideyken, biz geri vitese takmış haldeyiz. Ülkemizde çocukların beyinleri bu şekilde aşılanıyor. Çocukların beyni uyuşturuluyor. Küçük yaştaki çocuklar somut örneklerle değil, eğitimle yetiştirilmeli. Said-i Nursi’nin kitapları zaten bunların hiçbirini vermiyor ki. Said-i Nursi bilime karşıdır, tek görüşlü bir tarikattır. Bilim nerede, tarikat nerede? İkisi aynı cümle içerisinde bile kullanılamaz.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim