Cam Piramit’te açılan ve 19 Nisan’a kadar açık kalacak olan Antalya Eğitim ve Kitap Şenliği’nde İslami bilgiler içeren kitapların yer aldığı fuarı, anasınıfı öğrencilerinin de öğretmenleri eşliğinde gezdiği görüldü. Bazı veliler ve öğretmenler duruma tepki gösterdi. Bu yaştaki öğrenciler için uygun bir fuar olmadığını kaydetti!  

ILTAR: KABUL ETMİYORUM

Anasınıfı öğrencilerinin ziyarete getirildiği Antalya Eğitim ve Kitap Şenliği’ni ziyaret eden Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Öğrenci velilerinden gelen şikayetler üzerine fuara giden gazetemiz Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Iltar birlikte yerinde inceleme yaptı. Iltar, yaptığı değerlendirmede, “Biz dünya standardında bir eğitim sistemi düşünürken çağdaş, bilimsel ve laik bir eğitim sistemi düşünürken, seviyelerine bile uygun olmayan kitapların aldırılarak imza atıldı, fotoğrafların verildiği böyle bir eğitim sistemi ve böyle bir sergi gerçekten Türkiye Cumhuriyeti devletinin öğretmeni olarak ben kabul edemiyorum” dedi.

Antalya Platformu'nun öncülüğünde Cam Piramit'te kurulan ve açılışını Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in yaptığı İslami kitapların ağırlıkta olduğu fuarda stant görevlilerin kıyafetleri oldukça dikkat çekti. Takkeli cüppeli stant görevlileri tarafından tanıtımı ve satışı yapılan kitapların arasında dolaşan ana sınıfı öğrencileri şaşkınlıklarını gizleyemedi.

AÇILIŞI KİMLER YAPMIŞTI?

10-19 Nisan tarihleri arasında açık olacak olan kitap fuarının açılışını Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel gerçekleştirmişti. Kurdele kesiminde Antalya Platformu Dönem Başkanı Metin Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Eğitim-Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban da yer almıştı.

CUMHURİYET ÖĞRETMENİ

OLARAK KABUL ETMİYORUM

Dün fuarı Yazı İşleri Müdürümüz  Songül Başkaya ile gezen Eğitim İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, bakın ne dedi? ”Cumhuriyetin öğretmeni olarak bu sergiyi gördüm ve hayal kırıklığına uğradım. Cumhuriyetimizin bu yüzyılda ne duruma geldiği, ülkemizin geleceği, çocuklarımızın geleceği ortada. Biz dünya standardında bir eğitim sistemi düşünürken çağdaş, bilimsel ve laik bir eğitim sistemi düşünürken, seviyelerine bile uygun olmayan kitapların aldırılarak imza atıldı, fotoğrafların verildiği böyle bir eğitim sistemi ve böyle bir sergi gerçekten Türkiye Cumhuriyeti devletinin öğretmeni olarak ben kabul edemiyorum. Kabul edilebilecek bir stant ve sergi olmamış. Milli Eğitimin içinde bulunduğu durum ve geldiğimiz nokta apaçık ortada.”

BAŞKAN ILTAR’DAN KINAMA

Iltar, şunu söyledi: “Anasınıfı ve ilköğretim öğrencileri geliyor. Kesinlikle kendi çağlarında olmayan yaşıtlarına hitap etmeyen kitapları bile okul idareleri ve öğretmenlerin tavsiyeleri ile aldırıldığı bu çocuklara fotoğraf karelerine sokulduğunu gördük. Bunun için çok üzüldük. Böyle bir sergiyi ve eğitim sistemimizin bu duruma gelmesini kesinlikle istemiyorum hatta kınıyorum.’’

SONGÜL BAŞKAYA

Editör: TE Bilisim