Kadirşinaslık örneği

 

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muratpaşa Belediyesi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi tanıtım ve bilgilendirme toplantısında, yaptığı konuşmada Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ı kutladı.

 

-Kılıçdaroğlu, “Başkanımızın sivil toplum kuruluşlarına mekan sağlaması önemlidir. Belediye Başkanımız Ümit Uysal’ı yürekten kutluyorum. Merkeze Abdullah Sevimçok adının verilmesinin de ayrı bir kadirşinaslık örneğidir” dedi. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kılıçdaroğlu, 15 milyon TL yatırımla gerçekleştirilen Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi’nin bilgilendirme ve tanıtım toplantısına katıldı. Açılışa CHP Genel Başkan Yardımcıları Çetin Osman Budak ve Seyit Torun, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, Antalya milletvekilleri Niyazi Nefi Kara, Devrim Kök, Mustafa Akaydın, CHP ilçe başkanları, Antalya’daki birçok sivil toplum örgütü, hemşeri ve kültür-dayanışma dernekleri, vakıflar, meslek odaları ve sendika başkanları ile partililer ve vatandaşlar katıldı.

 

GÖNÜL SEVİMÇOK’TAN TEŞEKKÜR

Büyük ilgi gören toplantının açılış konuşmasını Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) eski başkanı merhum Abdullah Sevimçok’un eşi Gönül Sevimçok yaptı.  Sevimçok, eşinin adını böylesi bir merkeze verilmesinin kendileri için onur ve gurur verici olduğunu belirterek, “Muratpaşa Belediye Başkanımız Ümit Uysal ve değerli ekibine ve emeği geçen herkese ailemiz adına çok teşekkür ederiz” diye konuştu. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş ise Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi’ni Antalya’ya kazandıran ve Türkiye’nin en büyük fener alaylarını gerçekleştiren Başkan Ümit Uysal’a teşekkür etti.

 

UYSAL: HER KURUŞUMUZU

YOLLARA HARCIYORUZ

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise konuşmasında Türkiye iki tip belediyecilik pratiği olduğunu ifade etti. Uysal, “Birincisinin şehre baktığında boş arazileri, yap-işlet modellerini, denizleri, gölleri gören belediyeciliktir. Bir diğer yaklaşım da, şehre, vergilerini ödeyen yani bizi ayakta tutan insanlarımızın ihtiyaçları nelerdir? diye bakar. İşte biz buradayız. Parasını harcadığımız komşularımızın ihtiyaçlarını alt alta yazıyor ve her kuruşunu kendi yollarına, sokaklarına harcıyoruz” dedi. Uysal, açıklamalarının devamında hayata geçirdiği hizmetleri anlattı. Uysal’ın açıklamaları partililerin ve vatandaşların alkışlarıyla destek gördü.

 

KILIÇDAROĞLU’DAN ÖVGÜ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu alkışlarla çıktığı kürsüde CHP’li belediyelerin yaptığı güzel işlere övgüler düzdü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. CHP’li belediyelerin güzel işler ortaya koyduğunu, Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi’nin de bu çalışmalardan biri olduğunu kaydetti.

 

SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETİRLER

Merkezde 140 sivil topum örgütünün bir araya geleceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Sivil toplum çok önemlidir. Toplumu ancak farklı düşünceler geliştirir. Sorunları görerek çözüm üretirler. ‘Bir kişi düşünsün, başka kimse düşünmesin, bizim ayrıca düşünmemize gerek yoktur’ deniyorsa bunun adı dikta yönetimidir. Bizim demokrasimiz gerçekten de sivil toplumun giderek güçlenmesin öngören bir çabanın içinde değil. Üzülerek ifade ediyoruz, demokrasimiz kan kaybediyor. Sorunlar var. Bütün mesele sorunları akılcı düşüncelerle çözmek, oturup sorunları masaya yatırıp tartışmaktır. Bu açıdan Belediye Başkanımızın sivil toplum kuruluşlarına mekan sağlaması önemlidir. Sayın Belediye Başkanımızı yürekten kutluyorum. Merkeze Abdullah Sevimçok adının verilmesinin de ayrı bir kadirşinaslık örneğidir. Bu çok önemlidir ve bizimde en büyük görevlerinden biridir” dedi.  

  

CUMHURBAŞKANI TARAFSIZ DEĞİL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı isim vermeden eleştiren Kılıçdaroğlu, "İyi ki ben varım da bir konuşma alanı buluyor. 'Kılıçdaroğlu devlette çalışırken maaşı dışında bir şey almadı, köşeyi dönmedi' diyor. Anlamakta zorlanıyorum; ama ben gayet iyi biliyorum. Özel bir hastalığa yakalanmışsanız, malı götürmek gibi. Doğal olarak beni eleştireceksiniz. Bunun üzerinden 'Vay efendim, sen Cumhurbaşkanı'na hakaret ediyorsun' diyecek. İyi de kardeşim ben, seni cumhurbaşkanı olarak görmüyorum ki. Sen cumhurbaşkanı değilsin ki. Sen AK Parti'nin genel başkanısın. Cumhurbaşkanı tarafsız olur; çünkü tarafsız olacağına yönelik namusu ve şerefi üzerine yemin eder. Namusu ve şerefi üzerine yemin eder. Bir adamda namus ve şeref yoksa benim ne söylememi bekliyorsun? Tarafsız olsun, başımın üstünde yeri var" diye konuştu.

 

BAŞKANLARA TALİMAT VERDİ

Kılıçdaroğlu, konuşmasında partisinin belediye başkanlarına uygulamaları için 2 talimat verdi. Başkanlardan seçildikleri tarihten itibaren hiçbir ayrım yapmadan vatandaşa eşit hizmet götürmelerini isteyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Yaptığınız bütün harcamaların hesabını vereceksiniz. Bizim geleneğimizde halktan alınan paranın hesabını halka vereceksiniz vardır. Her kuruşun hesabın vereceksiniz." Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

Editör: TE Bilisim