‘Carmen’ veda ediyor

 

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Bizet’in ünlü “Carmen” operasını 17 Nisan Salı saat: 20.00’de bu sezon son kez sahneleyecek.

 

Libretto Ludovic Halevy-Henri Meilhac tarafından yazılan ve Evin Atik tarafından sahneye konulan eser, Don Jose adlı bir muhafız çavuşunun, Carmen adında bir çingene kızına olan ihtiraslı aşkını ve bu aşkın cinayetle biten sonunu anlatıyor.

 

Eserde Antalya DOB orkestrasını şef Alexandru Samuil, Antalya DOB korosunu Mahir Seyrek, Antalya DOB çocuk korosunu Esra Serbest yönetirken, dekor Çağda Çitkaya, kostüm Alev Tol, ışık Müfit Özbek ve koreografi Mehmet Sipahi tarafından hazırlandı.

 

Antalya DOB’dan verilen bilgiye göre, sezonun son temsilinde Antalya Devlet Opera ve Balesi Sanat Yönetmeni ve Müdürü Sibel Kızılateş “Carmen” rolü ile ilk kez Antalyalı sanatseverlerle buluşacak. 3 perdelik eserde, “Don Jose” rolünü Koray Damcıoğlu, “Escamillo” rolünü Serhat Konukman, “Micaela” rolünü Nurdan Küçükekmekçi, “Zuniga” rolünü Taner Ölçen, “Morales” rolünü Onur Alpaslan, “Frasquita” rolünü Serap Demirhan Işık, “Mercedes” rolünü Seçil Eyilikeder, “Lillas Pastia” rolünü Selahattin Denizsümüren, “Le Dancairo” rolünü Ümit Burak Tekinay ve “Le Remendado” rolünü Devrim Demirel canlandıracak.(Haber Merkezi)

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim