“Boğaçayı Projesi

Antalya’ya ihanettir”

 

-CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, “Boğa Çayı Projesi ve arsenikli su” konusunda  Büyükşehir Belediye Başkanı Türel’e yükledi. Boğaçayı projesiyle Antalya’yı Antalya yapan Konyaaltı sahilinin yok olacağını iddia eden Kara, “Bu proje Antalya’ya bir ihanettir” dedi.

 

-Su konusunda da sert çıkan Kara, “Acilen suların çıktığı yerlerde ve depolarda arsenik ve diğer zararlı maddeleri azaltacak, sağlıklı su haline getirecek arıtma tesislerini kur. Biz zaten geliyoruz yapacağız ama önce görevini yap” diye konuştu.

 

------------

 

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, CHP İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında “Boğa Çayı Projesi ve arsenikli su” konusunda açıklamalarda bulundu. Kara, açıklamasının başında Boğaçayı projesini eleştirdi.  

 

ANTALYA’YI ANTALYA YAPAN

KONYAALTI SAHİLİDİR

Antalya’da asrın projesi olarak lanse edilen projenin ilk etapta mevcut Boğaçayı’nın ıslahı ve çevresinin düzenlenmesi amacı yaratsa da planlanan projenin çevreye zararlarının göz ardı edildiğini kaydeden Kara, “Boğaçayı Konyaaltı plajının da bulunduğu noktadan denize dökülmektedir. Bu projeyle ilgili meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerine başvurulmakta ancak bunlar dikkate alınmamaktadır. Proje kapsamında yapılması planlanan mega yat limanının plaja zarar vereceği bilimsel raporlarda yer almaktadır. Boğaçayı projesi sonrasında Boğaçayı’nın batı yakası tamamen liman alanı olarak konumlandırılacak ve sahil yok olacaktır. Bu etki sonucu sahil şeridinin doğu yakası da zaman içinde tahrip olacak ve kumsal yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır. Antalya’yı Antalya yapan Konyaaltı sahilidir, siz burayı yok edemezsiniz. Ayrıca biz ısrarla ‘tuzlu suyu Boğaçayı’nın içine almayın ve Konyaaltı sahilini yok etmeyin’ diyoruz. Ama dinleyen yok. Bu proje Antalya’ya bir ihanettir” dedi.

 

“VATAN HAİNLİĞİ”NE

YANIT VERDİ

Niyazi Nefi Kara, arsenikli suyla ilgili yaptığı açıklama sonrası kendisi hakkında vatan hainliği suçlamasında bulunan Menderes Türel’e de yanıt verdi. Hem bir milletvekili hem de hekim olarak halkın sağlığını korumanın birinci görevleri olduğunu hatırlatan CHP’li vekil şöyle konuştu: “Biz bilimle uğraşıyoruz, film işine yapmıyoruz. Film işine o yapsın. O konulara fazla girmek istemiyoruz, biz sadece halkın sağlığıyla ilgileniyoruz. Öncelikle bir tıp doktoru olarak şunu söylemek istiyorum; Antalya halkı bizim hekimliğimiz cerrahlığımızı çok iyi bilir. Menderes’in bir gün inşallah başına gelmez kafasını kırarsa, beli bükülürse ona da yardımcı oluruz. Bizim hem milletvekili olarak hem bir hekim olarak halkın sağlığını korumak birinci görevimizdir. Onu korumuyorsak ve önlem alın demiyorsak asil o zaman ihanet ediyoruz demektir.”

 

ANTALYA’YA SAĞLIKLI SU

 İÇERMEK ZORUNDA

“Elimizde Antalya’nın neredeyse tamamından alının su analiz sonuçları var. Antalya halkını hizmet etmek belediyelerin, belediye başkanlarının, orada çalışan personelin ve bizlerin birinci görevidir. Sağlıklı suyu içermek zorundasınız. Kente sahip çıkmak zorundasınız. Son çıkan Büyükşehir Yasası’yla suyun denetimi tamamen Büyükşehir belediyelerine verildi. Bu konuyu eğer biliyorsanız, oralara bu işin uzmanı arkadaşları alırsınız, onlarda buraları denetler, denetlendiğini de görüyoruz ama buradaki olay gizleniyor. ASAT’ın söyleyemediği su analizlerinin sonuçlarını il sağlık müdürlüğü söylüyor. ”

 

KONUŞMALARINA DİKKAT ETSİN

Kara, açıklamalarının sonunda Başkan Menderes Türel’e önerilerde de bulundu. Türel’in ağzından çıkan bazı konuşmalarını kendisine yakıştıramadığını ifade eden Karara şöyle dedi: “Sayın Türel’e önerim şudur; başka yerlerle uğraşmasına gerek yok. Sağlıklı sular içinsin, konuşmalarına dikkat etsin. Ağzından çıkan bazı konuşmalar, ona hiç yakıştıramadığımız şeyler. Bir hemşehrisi olarak söylüyorum, o davranışlarını bizim kültürümüze aykırıdır. Hiç uygun görmüyorum, gerçekten de üzüldüm. Biz bugüne kadar hiç kimseye hakaret etmeden konuştuk ve hep yol gösterdik. Şimdi yeniden öneride bulunuyorum. Bu konuda acilen suların çıktığı yerlerde ve depolarında arsenik ve diğer zararlı maddeleri azaltacak, sağlıklı su haline getirecek arıtma tesislerini kursun. Boş laf üretmeye gerek yok, iş yapın yapsın. Biz zaten geliyoruz yapacağız ama önce görevini yapsın. Görevini yapsın, doğru yapsın, sağlıklı yapsın, biz onu destekleriz.”

Kara, açıklamasının sonunda İl Sağlık Müdürlüğü’nün 2017 yılı içerisinde Antalya’nın ilçelerinde, camilerinde ve okullarında aldığı bazı numune sonuçlarını da paylaştı. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim