‘Omuzumdaki en ağır yük’

 

 

ASİAD’ın ‘Antalya ve Türkiye Gündemi’ toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,  “Antalya bugün dünyanın göz bebeği bir şehirse, Antalya’ya doğru karakter yüklemek sorumluluğu belediye başkanı olarak omuzumdaki en ağır yüktür” dedi.

------------------------

 

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) 2018 faaliyet yılı 7’nci Olağan Toplantısı Akra Hotel’de gerçekleştirildi. Toplantı Başkanlığı’nı ANSİAD Başkanı Sadi Kan’ın gerçekleştirdiği toplantının konuğu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel oldu. ‘Türel, kruvaziyer liman ve Konyaaltı Sahil Projesi’ne karşı çıkılmasına değinerek, “Şehre karakter yüklemekle işe başlamıştık. Şimdi turizm karakter oluşturmak için çalışıyoruz. Maalesef Antalya deniziyle barışık bir şehir değil” dedi.

 

ANSİAD’dan verilen bilgiye göre, konuşmasında Antalya’nın bir turizm şehri olarak turizm karakterinin mutlaka ön plana çıkması gerektiğini dile getiren Türel, “Peki yeterli mi, hayır. Çünkü Antalya’da tarım da var, ayrıca bunlarla birlikte Antalya’nın turizm ve tarımını zedelemeyecek sanayinin de güçlü bir şekilde yer alması lazım. Antalya şu anda Türkiye’nin 5. Büyük şehri. Antalya’da bir süre sonra Türkiye ekonomisinin yarısı İstanbul ise ve Türkiye ekonomisinin bütün yükü İstanbul üzerindeyse, bu yükü paylaşan en önemli şehirlerden birisi olacağız” dedi.

 

“15 YILDIR KİMSE GÖRMEMİŞTİR”

Kruvaziyer için ayrılan alanda kamu kurumlarının misafirhaneleri olduğunu belirten Türel, “Bana deniliyor ki oradan halk denize giriyor, oraya yat limanı yapma. Arkadaşlar o söylenilen yeri şu salonda ben de dahil 15 yirmi senedir kimse görmemiştir. Serbest Bölge kavşağından limanın mendireğine kadar olan alanı kastediyorum. Orayı gören yok” dedi. Konyaaltı sahilinde ücretsiz ulaşımın da müjdesini veren Başkan Türel, “Konyaaltı sahilinde halka açık alanlara yatırım yapıyoruz. Konyaaltı’na Varyan’tan Boğaçayı’na kadar yeni aldığımız kararla ücretsiz toplu ulaşım sağlıyoruz. Vatandaşlarımız sıcağın altında 4 kilometre alanda istediği yere kolayca ulaşabilsinler diye” şeklined konuştu. 

“KURUVAZİYER LMANI KORKUTELİYE Mİ YAPAYIM”

Antalya’da kruvaziyer liman çalışmalarına karşı çıkıldığını belirten Başkan Türel, “Kruvaziyer liman, bun dile getirdiğimizde karşı çıkıldı, alın şehir dışına taşıyın dendi. Şehre uzak noktada bir kruvaziyer limanın esnafa ne gibi bir faydası olabilir? Kimisi çıkıyor diyor ki bu liman sahillerimizi kapatacak. Arkadaşlar biz bunu Antalya halkı için yapıyoruz. Ben kruvaziyer limanı Korkuteliye’mi yapayım, Gündoğmuş Akseki’ye mi yapacağım. Liman yapılacaksa deniz kenarına yapılacak tabi ki de. Dolayısıyla bu liman için sahilde bir yer ayıracağız” dedi. Kıyı erozyonu meselesinin çözülebilir bir konu olduğunu dile getiren Türel, “Kıyı erozyonu meselesi artık dünyada bilim insanların çözdüğü bir konu. Teknoloji artık denizin ortasına, suyun içerisine otel yapıyor. Biz şimdi kruvaziyer limanla kıyı erozyonunu çözemeyeceğimiz gibi bir düşünceyle aman yapmayalım tartışmaları üzerinden vakit kaybediyoruz” diye konuştu.(Haber Merkezi)  

 

 

 

Editör: TE Bilisim