Antalya’da 10 yaşındaki kıza cinsel tacizde bulunan ve kızın annesinin şikayeti üzerine geçen mayıs ayında gözaltına alınan apartman görevlisi A.Ö.'nün (44) tutuklandı. Adli tıp kurumu raporunda, cinsel saldırısına maruz kaldığı tespit edildi. A.Ö. hakkında, 'çocuğun zincirleme nitelikli cinsel istismarı', 'cinsel amaçlı çocuğu zorla hürriyetten yoksun kılma', 'tehdit ve kasten yaralama' suçlarından 90 yıl hapis istemiyle Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkeme heyeti, sitenin güvenlik kamerası kayıtlarında aynı zamanda bir otelde çalışan A.Ö.'nün belirtilen tarihlerde, oturduğu apartmana giriş- çıkışının olmadığını tespit etti.  Mahkeme, 5 ay 3 gün tutuklu kalan A.Ö.'nün adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Mahkemenin kararına tepki gösteren anne F.Y. ve davaya müdahil olan sivil toplum örgütleri, reddi hakim talebinde bulundu. Bugün görülen duruşmada mahkeme başkanı davadan çekildiğini açıkladı. 

 

ÜLKEMİZİN ÇOCUKLARINA

 SAHİP ÇIKMALIYIZ

Bu karar üzerine Antalya Adliyesi önünde basın açıklamasında bulunan Saadet Özkan Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği Başkanı Saadet Özkan, istismara uğrayan çocukların yalan söylemediğini onları dinlenmesi gerektiğini belirtti. Özkan, “Çocuklar cinsel istismar ile ilgili yalan söyleyemezler. Bu süreci anlatamazlar acı çektikten sonra çocuklar fiili olarak bir durum yaşadıklarında bunu anlatıyorlarsa eğer bizim bu ülkenin çocuklarına hep birlikte sahip çıkmamız lazım” diye konuştu.

 

HESAP SORACAKLAR

Gündem konusunun seçim olduğunu belirten Özkan,‘’ Ankara’ya da bunu iletiyorum şu an gündemde seçim var umarım hayırlı olur bu memleket için ama çocuklar için koruyucu önlemlerin olduğu bir yasa tasarısı, ihtisas mahkemeleri istiyoruz. Çocuklar örselenmesin istiyoruz. Çocuklar vatandır çocuklarımıza sahip çıkalım vatanımıza sahip çıkalım başka geleceğimiz yok. Bugün biz cinsel istismarcılardan hesap sormazsak bu çocuklar bizden büyüdüklerinde hesap soracaklar’’ dedi. Senem KÖR

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim