CHP Kadın Kolları İl başkanı ve ilçe başkanları, Meclis Başkanı İbrahim Kahraman’ın laiklik karşıtı  sözlerini, kadın oyuncuları sahneye çıkarmayışı ve Atatürk görsellerine izin vermeyişini eş zamanlı basın açıklaması ve mini bir gösteri ile protesto etti.

 

CHP Antalya İl Binasındaki basın açıklamasına CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Omca Coşarcan Kaya,Kepez İlçe Kadın Kolları Başkanı Zekiye Genç, Konyaaltı İlçe Kadın Kolları Başkanı Gürnur Amca, Kemer İlçe Kadın Kolları Başkanı Gökçe Sözen, İbradı İlçe Kadın Kolları Başkanı  Zehra İldaş ile parti üyesi kadınlar katıldı.

Basın açıklaması öncesinde CHP İl Kadın Kolları üyeleri kadının toplumda ki yerini belirten mini bir mizahsen oyunu düzenledi. Basın açıklamasında konuşan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, Atatürk’ün laiklik kazanımlarını hiçbir şekilde benimseyemeyen zihniyetin Atatürk’ün büstüne bile tahammül edemeyeceğini dile getirdi. Deveci,’’ Öncesinde de birçok kez laikliğe dil uzatan Meclis Başkanı, hiçbir söyleminde Atatürk’e yer vermemektedir. Üzerinde Atatürk tişörtü var diye meclise alınmayan vatandaşın gerekçesi güvenlik olamaz’’ dedi.

 

 

MECLİS BAŞKANIMIZ AKP’NİN GERÇEK DÜŞÜNCESİNİ DİLE GETİRİYOR

 

 

Kadınların sanattan, düşünce özgürlüğünden, laikten ayrı düşünülemeyeceğini yasakların kadın mücadelesini durduramayacağını belirten Deveci sözlerine şöyle devam etti’’  Meclis Başkanını(İsmail Kahraman’ı) laikliğe karşı söylediği sözler ve en son tiyatro etkinliğinde kadın oyuncuları sahneye çıkarmamak ve Atatürk görsellerine izin vermemek gibi eylemleri nedeniyle kınıyoruz. Biz kadınlar inmeyeceğimiz sahneden laiklik ve kadın düşmanlığı yapan tüm yetkilileri istifaya çağırıyoruz’’ dedi. Deveci,’’ Meclis Başkanımız Takiye yapmıyor, AKP’nin gerçek düşüncesini dile getiriyor’’ diye konuştu.(Senem KÖR)

 

 

Editör: TE Bilisim