Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin dün itibariyle sisteme ilave ettiği 116 yeni otobüsle ulaşım hizmeti almayan mahallenin kalmayacağı açıklanırken CHP’li Antalya Büyükşehir ve Muratpaşa Meclis Üyesi Songül Başkaya, sorunun araç yetersizliği değil, yönetim sorunu olduğunu vurguladı

 

BELEDİYECİLİK ZOR İŞTİR!

CHP’li Meclis Üyesi Başkaya, “Düne kadar ‘Otobüs alımına gerek yok’ diyen Antalya Otobüsçüler Odası yönetimi, şimdi onay veriyor.  Esnaf adına oda karara onay verirken, biz Meclis’te hayır diyemezdik. O nedenle Mart ayında kararı onayladık. Ama kararın ve uygulamanın doğru olup olmadığını, uygulamadan sonra göreceğiz. Benim kanımca sorun araç yetersizliği değil, yanlış, zamansız alınan karar ve uygulamalar. Yani yönetim sorunu. Tabii belediyecilik ve yöneticilik kolay iş değildir. Kararı ve değerlendirmeyi vatandaşımıza, esnafımıza bırakıyorum” dedi.

 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 1 Nisan itibariyle toplu taşımada yeni bir dönem adı altında toplu ulaşım sistemine 116 yeni otobüs dahil etti. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada sisteme dahil olan 116 otobüs ile sefer sıklıklarının artacağı, duraklarda bekleme sürelerinin azalacağı ve ulaşım hizmeti almayan mahallenin kalmayacağı vurgulandı. Açıklamada, vatandaşın memnuniyetinin artacağı, ulaşım esnafının gelirinde de bir değişim olmayacağı iddia edildi.

 

BAŞKAYA: GÜNÜBİRLİK SİYASET!

CHP’li Antalya Büyükşehir ve Muratpaşa Meclis Üyesi Songül Başkaya, yaptığı açıklamada Antalya’da toplu taşımacılıkta yaşanan sorunların sadece bugünün sorunu olmadığını, geçmişten günümüze gelen köklü bir sorun olduğunu söyledi. Başkaya, şöyle konuştu: “Hem ulaşım esnafını hem belediyeyi hem de vatandaşı mutlu edecek yollar bulmak mümkünken maalesef günü birlik siyasi merkezli kararlarla yanlış yol haritası çizilmiştir. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in ilk döneminde araç değişimi yanlış olmuş, esnafı zora sokmuş, 2. Türel dönemindeki dönüşüm doğru olmakla birlikte zamanlama olarak yanlış olmuş ve esnaf ağır borç yükü ile karşı karşıya kalmıştır.”

 

BİR ÖYLE, BİR BÖYLE

“2014 Yılı 1 Nisan’ında göreve başlayan CHP Büyükşehir ve Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi olarak her daim ulaşım esnafımızın yanında oldum. Bir öyle, bir böyle davranmadım. Seçimlerine müdahil olup, adayım bu diyip gezmedim. Ama maalesef birileri ulaşım esnafını yanlış yönlendirmiş, siyasi güdümü altına almaya çalışmış, başaramayınca da mevcut yönetimi bir şekilde yanına çekmiştir. Ben onu bunu bilmem ama bildiğim bir şey var ki kimseyi kandırdık, aldattık diye düşünmeyin. Kimin kanıp kanmadığı sandıkta belli olacak.”

 

ALMAYACAĞIZ DEDİ, ALDI

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Başkan Türel’in, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yeni otobüs almayacağını beyan ettiğini, açıklamaların üzerinden 10 gün geçmeden 15 otobüsün alındığını ve KİPA AVM arkasındaki depolama alanında bulunduğunu tespit ettiğini hatırlatan Başkaya, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Mevcut araç kapasitesinin neredeyse yarısının atıl olduğunu kaydeden Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan da çıkıp Başkan Türel’in yeni araçları başka belediyeye vereceğini belirtmişti. Mevcut kapasitenin 550 bin yolcu taşıması gerekirken, 300-350 binde kaldığını belirtmişti.”

 

SORUN ARAÇ YETERSİZLİĞİ DEĞİL!

“Şimdi ise 1 Nisan Pazar günü itibariyle ‘Vatandaşın talebiyle’ olduğu açıklamasıyla 75 adet 12 metrelik, 41 adet 8.5 metrelik olmak üzere toplam 116 yeni aracın Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce devre sokuluyor. Bu karara Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde 9 Mart 2018 günlü toplantısında biz de onay verdik. Çünkü dün “Otobüs alımına gerek yok” diyen Antalya Otobüsçüler Odası yönetimi, şimdi onay veriyor.  Esnaf adına oda karara onay verirken, hayır diyemezdik. Ama kararın ve uygulamanın doğru olup olmadığını, uygulamadan sonra göreceğiz. Benim kanımca sorun araç yetersizliği değil, yanlış, zamansız alınan karar ve uygulamalar. Yani yönetim sorunu. Tabii belediyecilik ve yöneticilik kolay iş değildir. Kararı ve değerlendirmeyi vatandaşımıza, esnafımıza bırakıyorum.” Senem KÖR

 


Otobüsçüler meclisi basmıştı

 Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşımda kullanmak için alacağı 200 araç mecliste gerginliğe yol açmıştı. Ulaşım esnafı Belediye Başkanı Menderes Türel'i protesto ederek salondan ayrılırken, bazı esnaf da belediye önünde kısa süreli oturma eylemi yapmıştı.

 

 

Editör: TE Bilisim