Çağdaş Hekimler grubu, önümüzdeki nisan ayında yapılacak Antalya Tabipler Odası seçimlerinde kadın hekimlerin yönetime girmesi çağrısında bulundu. Çağdaş Hekimler Yönetim Kurulu adaylarından emekli doktor Aydan İzgi, “Antalya Tabip Odası yönetim ve organlarına adayız” dedi.

Çağdaş Hekimler Yönetim Kurulu adaylarından emekli doktor Aydan İzgi, Antalya Tabipler Odası’nda yaptığı basın toplantısında yeni seçim dönemine girerken kadınların yönetimde daha çok boy göstermesi gerektiğini söyledi. Aydan İzgi, kadınların sağlık alanındaki şiddet konusuna vurgu yaparak,

“Çağdaş Hekimler, sağlık alanındaki şiddetten performans baskısına, nitelikli sağlık hizmeti sunumundan kişisel verilerin gizliliğine, taşeronlaştırma tıp eğitiminin sorunlarına, hacamat tedavisinden tıpta gericiliğin egemenliğine ve etik değerlerin yitirilmesinden şehir hastanelerine varan sorunların çözüm taleplerine bugün en fazla dillendirenlerin başında kadınlar gelmektedir. Eşitlik ve özgürlük talepleri çok daha yakıcıdır. Kadın hekimler, şiddet ortamı ve dilinden paylarını fazlası ile almaktalar” dedi.

 

LİSTESİNDE 16 KADIN VAR

İzgi, Çağdaş Hekimler grubu olarak yönetimlerinde yer alan isimlerin 16’sının kadın olduğunu vurgulayarak, “Bu seçim döneminde kadın hekimlerimizin yoğun desteği ile Antalya Tabip Odası yönetim ve organlarına adayız” diye konuştu.  

Basın açıklamasına; yönetim kurulu, onur kurulu, denetleme kurulu, TTB kongre delege adaylarının yanı sıra birçok üye de katıldı. Antalya Tabip Odası seçimleri 28-29 Nisan’da genel kurulunu toplayacak. SENEM KÖR

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim