Akdeniz Ahıskalı Türkler Derneği heyeti ve bir grup partili ile birlikte Ankara’ya çıkarma yapan CHP Antalya Büyükşehir ve Muratpaşa Meclis Üyesi Songül Başkaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Akdeniz Ahıskalı Türkler Birliği Derneği üyeleriyle yakından ilgilendi ve sorunlarının çözümü için destek sözü verdi.


Akdeniz Ahıskalı Türkler Derneği heyeti ve bir grup partili ile birlikte Ankara’ya çıkarma yapan CHP Antalya Büyükşehir ve Muratpaşa Meclis Üyesi Songül Başkaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Trakya Milletvekili Faik Öztrak’ın da hazır bulunduğu toplantıda, Ahıskalı Türklerin ülkemizde yaşadığı vatandaşlık, diploma denkliği, sosyal güvenlik konuları gibi birçok sorunun çözümüyle ilgili CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na bilgi verildi ve bir rapor sunuldu.


DESTEK SÖZÜ

Kemal Kılıçdaroğlu, Akdeniz Ahıskalı Türkler Birliği Derneği üyeleriyle yakından ilgilendi ve sorunlarının çözümü için destek sözü verdi. Kılıçdaroğlu, Ahıskalı Türklerin sorunları konusunda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne araştırma önergesi verilmesi için talimat verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak da heyetin Ankara’ya gelmelerine katkı koyan Songül Başkaya’ya teşekkür etti. Başkaya da heyeti kabul eden Kılıçdaroğlu ve genel başkan yardımcılarına ilgileri nedeniyle şükranlarını iletti. Programın sonunda heyetten iki kişiye CHP rozeti takıldı. Heyet daha sonra Anıtkabir’i ziyaret ederek Atatürk’ün mozolesine çelenk sundu ve Anıtkabir Şeref Defterini imzaladı. İlk kez resmi olarak Anıtkabir’de resmi çelenk sunan Ahıskalı Türklerin ziyaretten çok mutlu oldukları gözden kaçmadı. Heyet daha sonra Kurucu Meclisi ziyaret etti.


AHISKALI TÜRKLER BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

ToplantıyaAkdeniz Ahıskalı Türkler Derneği Başkanı Alim Aligil ve yönetiminde yer alan Saırap Ustatahir, Diana Ustatahir, Nyulefer Tairova, Ali Mirdas, Veysel Veysel, Yunus Seyfaluov, Ali Aksoy, Rüstem Mutlu, Kamal Bakradze, Khamıt Yussupov, Gülminaz Kamilcihan, Cengiz Hamit, Ali Şan, Bakkal Badılkhan ve partililer katıldı. İstanbul ve Bursa’dan heyete katılanların da olduğu toplantı yaklaşık bir  saat sürdü.Nizamettin ÖZMEN



 


 

 

 

Editör: TE Bilisim