Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Antalya Anadolu Hemşeri Dernekleri Platformu (AHDER) Genel Başkanı Deniz Akgün ve Platform üyelerini konuk etti.

Anadolu Hemşehri Dernekleri Platformu Genel Başkanı Akgün, çalışmaları hakkında Başkan Genç’e bilgi verdi. Hemşehriler arasında iletişim kurup, kültürlerin yaşatılması için projeler ürettiklerini söyleyen Akgün Platform çatısı altında yönetim kurulu üyelerinden oluşan yeni bir dernek kurduklarını, bu derneğinde Döşemealtı’nda faaliyet göstermesi arzusunda olduklarını belirtti.

Döşemealtı Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Hemşehri Dernekleri Platformu çatısı altında kurulan Antalya Cirit, Binicilik Atlı Spor Kulübü Derneği Başkanı Muhittin Topaloğlu, kulübün faaliyetlerinin Döşemealtı’nda yürütülmesi için çalışma yapmak istediklerini söyledi. Topaloğlu açıklamasında, “Döşemealtı’nın doğal ve iklim koşulları son derece güzel ayrıca hipodromunda burada yapılacak olması büyük bir avantaj” dedi.

Sivil Toplum Kuruluşlarının toplumda önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Antalya nüfus yoğunluğu ve farklı kültürlerin mutlu ve huzurlu yaşadığı özel bir şehirdir. Alt kültürler farklı olsa da Antalya ortak değerimizdir. Hemşehri Dernekleri Platformu alt kültürlerin aynı çatı altında toplanmış örnek bir Sivil Toplum kuruluşu olduğuna inanıyorum” diye konuştu. Anadolu Hemşehri Dernekleri Platformu üyelerinin çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Turgay Genç, Döşemealtı ilçesi ve belediyenin gerçekleştirdiği projeleri anlattı.

 

 

Editör: TE Bilisim