Kepez Belediyesi, engelli bireylerin yaşamlarını engelsiz hale getirmek, toplumsal, sosyal ve kültürel yaşamda daha çok yer alabilmelerini sağlayabilmek amacıyla kurduğu ‘Engelli Koordinasyon Merkezi’ni hizmete açtı.

Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi içerisinde kurulan ‘Engelli Koordinasyon Merkezi’nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Açılışa Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, engelli derneklerinin başkanları, belediye başkan yardımcıları ve vatandaşlar katıldı. Engelli Koordinasyon Merkezi’nin açılış konuşmasını Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yaptı. Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi’nin önemli işler başardığına değinerek konuşmasına başlayan Başkan Tütüncü, “Belediye Sağlık Merkezimiz sosyal belediyecilik anlamında zirve yaptığımız artık bunun bir ötesi yok dediğimiz bir yatırımımız oldu. Sağlık ve sosyal yardım açısından yaptığımız birçok hizmeti kurumsal bir yapıya kavuşturmak, sürekliliğini sağlamak amacıyla çok hassas bir çalışmayı sürdürdük ve sürdürmeye de devam edeceğiz. Evde sağlık ve evde bakım hizmetleri gibi çalışmalarımızı burada çok daha farklı bir anlamda sürdürüyoruz. Ve bunu kurumsal bir hale getirdik.” dedi.

 ‘Engelli farkındalığında yeni adımlar’

Kepez Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Engelli Koordinasyon Merkezi’nin yapacağı hizmeti de aktaran Başkan Tütüncü, “Biz engelliler için bir çok çalışmalar yapıyoruz. ‘Engeliniz Engelimizdir’projesi çok beğenilen, çok takdir toplayan bir proje oldu. Sadece engelliler gününde değil, yılın 12 ayında sürdürdüğümüz bu proje çok önemli bir sosyal proje haline geldi. Engellilere yönelik, Engelli taksi uygulamasını ilk başlatan belediye biz olduk. Bundan dolayı çok mutluyum. Bizden sonra da bazı belediyeler bu uygulamayı başlattı. Bunlar büyük zenginlik vesilesiydi. Engellilerimizin rehabilitasyonuna yönelik, ya da çeşitli engellilik sınıfları ile ilgili farkındalık oluşturmaya yönelik birçok adım, bi çok program ve bir çok hizmet takip edilmekte… Bütün bunların kurumsal çatı altında sürdürülmesi çok önemliydi. Bir gün bütün bunlara ‘Ne gerek var canım. Bunlar belediyenin vazifesi mi? ’ denilmemesi için işte bu binaların, bu kurumsal yapanın sürdürülebilirlik adına çok büyük önemi var. Bu hizmetler kimsenin terk edemeyeceği ve belediyenin görevler hanesine yazılacaktır. İşte! Biz bunun peşindeyiz. Bugüne kadar yaptığımız çalışmaları kurumsal tek çatı altında toplayacağız. Engelli farkındalığını oluşturmaya yönelik yeni adımlar atacağız. Engelli ve engelli ailelerimiz de kurumsal zeminde bizim bir araya gelmemizi sağlayacak. “diye konuştu. (Haber Merkezi)

 

 

Editör: TE Bilisim