Tünektepe'ye inşa edilecek otelin yanı sıra Tünektepe ile Sarısu arasındaki teleferik ve sahilde 1000 metrekarelik alanın işletilmesi ihalesi, katılımcının evrak eksikliği nedeniyle gerçekleştirilemedi. Bir firma yetkilileri de yanlış salonda bekleyince ihale saatine yetişemedi.

 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce, Kemer yolu yönünde, Liman Kavşağı'ndan 6.5 kilometre uzaklıkta, 618 metre yükseklikte bulunan gözde seyir alanlarından Tünektepe'ye yapılacak projenin ihalesi gerçekleştirildi. Belediye Encümen Salonu'ndaki ihaleye, dosya alan 2 firmadan biri katıldı. Encümen Salonu'nda saat 15.00'te başlayan ihale için dosya alan bir şirket, birkaç dakikalık gecikme ile komisyona dosyasını vermek istedi. Ancak komisyon, süreye uyulmadığı gerekçesiyle firmayı ihaleye almadı. Firma yetkilisi Uğur Çelik, saat 14.15'ten beri belediyede olduğunu ve kapıdaki belediye çalışanlarının kendisini ihale yeri olarak başka bir salona yönlendirdiğini söyledi. Çelik, ihaleye katılamamasına belediye çalışanlarının neden olduğunu aktardı.

 

EVRAK EKSİK ÇIKTI

Önceki ihaleye katılıp kazanamayan Alga İnşaat ile Altındağ Otelcilik iş ortaklığı ise ihaleye katılan tek firma oldu. Katılımcının dosyasını inceleyen komisyon ekibi, kendi aralarında görüşmek için gazetecileri ve ihaleye katılanları dışarı çıkardı. Birkaç dakikanın ardından gazeteciler ve ihaleye katılan firma yetkilileri tekrar salona davet edildi. İhale komisyonu başkanı Genel Sekreter Birol Ekici, ihaleye dosya veren firmanın evrak eksiği olduğunu belirterek, zarfı firmaya iade etti. Ekici, ihaleyi geçerli teklif olmadığı için yapamayacaklarını söyledi.

 

29 YILLIĞINA İŞLETECEK

Tünektepe'ye yapılacak yatırımın maliyeti, ihale şartnamesinde 35 milyon 746 bin lira olarak açıklandı. İhale şartnamesinde yap- işlet- devret modeli ile gerçekleştirilmesi planlanan yatırımda ihaleyi kazanan şirket, belediyeye yıllık 1 milyon 660 bin lira işletim bedeli vererek burayı 29 yıllığına işletme hakkına sahip olacak. DHA

Editör: TE Bilisim