Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kaş İlçe Başkanı Ulaş Akbaş, Fırnaz Koyu ve Yalı mevkiindeki 1. Derece SİT Alanı’nda yer alan arazilerin İstanbul’un ve Ankara’nın üst düzey siyasileri ve bürokratları tarafından köylüden adeta yok pahasına satın alındığını, sonrada AKP Hükümetinin aldığı bir kararla 2’inci ve3’üncü derece SİT alanlarına dönüştürülerek imara açıldığını iddia etti.

 

YAKIN AKRABALARI

ARACILIĞIYLA SATIN ALINMIŞ

Akbaş, Akdeniz GERÇEK’e yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Ülkemizin en gözde tarihi alanlarından birisi olan Patara bölgesi ciddi manada İstanbul’un ve Ankara’nın üst düzey siyasinin ve bürokratının gözdesi olmuş durumda. Yaptığımız küçük bir araştırmayla çok ismin buradan yer aldığını öğrendik. Bunların bir çoğu üstü örtülü bir şekilde yakın akrabalarıyla bu işlemleri gerçekleştirmiş. Özellikle Patara bölgesinin hemen üzerindeki Yalı mevkii inanılmaz derecede inşaat yoğunluğu yaşıyor. Bu bölge 1. Derece Sit Alanı iken bile insanların adeta mal kaçırırcasına neden arsa aldığı şimdi daha net anlaşılıyor.”

 

SİT ALANIYDI BİR GÜNDE

VİLLA YAPILACAK HALE GELDİ

“İnsanlar buradan arazi alırken bu bölge 1’inci ve2’inci derece Sit alanındaydı ve hiçbir şekilde inşaat yapılamıyordu. Durum böyle olunca Ankara’nın ve İstanbul’un kaymak tabakası, özellikle siyasiler bölge halkında çok uygun fiyata yerler aldı. Ve bu yerler alınırken köylüye de hiçbir şekilde inşaat izni verilemeyeceği vurgulandı. Ama gelin görün ki, hiç olmayacak denen olaylar tepeden alınan bir kararla değişti ve şimdi o SİT alanları değer kazandı. Demek ki bu insanlar bu kararın alınacağı bilgisini daha önceden biliyorlardı ve sessiz sedasız bu arazileri topladılar. Olan mevcut yerlerini yok pahasına satan bölge halkına oldu. İşte biz o zamanlar biz halkımızı ‘satmayın’ diye uyardık ama insanlar zaten zor durumdaydı ve bir çoğu arazilerini elden çıkarmak durumunda kaldı.”  Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim