Antalya’da komşusunun 5 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunmak suçuyla yargılanan S.S.Y.’ninbir önceki duruşmada beraatını isteyen savcı, karar değişikliğine giderek sanığın 15 yıla kadar hapsini istedi. 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen davaya daha önce “çocuk istismarı davalarının hepsini takip edeceğiz” diyen Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) ve birçok sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

 

5 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunmak suçuyla yargılanan S.S.Y. 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Bir önceki duruşmada tutuksuz olarak yargılanan sanık S.S.Y avukatların itirazı ile yargı kararı değişikliğe giderek sanığa 15 yıla kadar hapis cezası verdi. Davada bulunan avukatlar ‘Zincirleme nitelikli cinsel istismar’ ve ‘hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarıyla sanığın cezalandırılmasını istedi. Mahkeme kararıyla sanık 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak.

Sanığın avukatı ise karar değişiminden dolayı savunma için mahkemeden ek süre istedi. Mahkemece dava 6 Nisan Cuma günü saat 15.20’ye ertelendi.

Mahkeme sonucu dava sürecini takip eden UCİM ve STK’lar mahkeme önünde basın açıklamasında bulundu. Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’nin (UCİM) Antalya Koordinatörü Arzu Arıcı, ”UCİM olarak en başından beri ailenin yanında olduk, ülkemizin neresinde olursa olsun bize gelen ihbarları değerlendirip her çocuk için mücadele edeceğiz” dedi. Arıcı, “Mahkemenin kararından ve sonucundan mutluyum çünkü savcılık kararını değiştirdi. Geçen davada biz endişelenmiştik şu anda tutuksuz yargılanıyor. Ancak savcılık mütalaasını değiştirdi. Cuma günü saat 15.20’de güzel bir karar bekliyoruz” diye konuştu. SENEM KÖR

Editör: TE Bilisim