BAİB Başkan Vekili Hakkı Bahar, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği’nin 13 Nisan’da yapılacak olan olağan genel kurulunda başkan adayı olduğunu açıkladı.

 

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği ( BAİB ) Başkan Vekili Hakkı Bahar Akra Barut Otel’de düzenlediği basın toplantısında,  aynı zamanda da Meysan Grup'un yönetim kurulu başkanı olduğunu ifade etti. Başkan olması halinde yapacaklarını sıralayan Bahar, “Sektör sektör tüm kamu kuruluşlarını STK’ların derdini dinleyip derde çözüm bulacağız. Bu üç kişiyle beş kişiyle kapalı devre lobi faaliyetleriyle sürdürülecek bir şey değildir. Daha nitelikli götürülmelidir. Uluslararası kuruluşlarla olan entegrasyonumuza da daha net başlayamadık ve bitiremedik” dedi. “BAİB, Atatürk’ün direktifiyle kurulan her ihracatçılar birliğinin yapması gerektiği gibi gerek yurt dışında gerek yurt içinde lobi faaliyetlerini yürütmek mecburiyetindedir” diyen Bahar, şöyle devam etti: “Bizim iş adamlarımızın ihracatçılarımızın çalışma faaliyetleri nitelikli olarak yürütebilmesi için kamu veya STK’larla olan münasebetini dengelemek için masada her zaman olmalıdır. Dolayısıyla basında biz her zaman projelerle gündemde olmalıyız. Daha sonra biz eğer dış ticari açıktan bahsediyorsak bunu engellemenin başka fiili yolu yoktur.”

 

HEDEF 10 MİLYARLIK İHRACAT

Ürün satmayla ilgili projeleri gerçekleştirmeleri gerektiğine dikkat çeken Bahar, “İşin bir de başka bir olgusu var. Şu anda 6 bin 500 üyenin üzerinde 3 bölgeye ait bir birlik olan BAİB olarak 25 sektörün tamamına hizmet ediyoruz. Bunun sorumluluğunun omuzlarda olması lazım” diye konuştu. Ülkemizin 2023 ihracat hedefini yakalamasının tüm ihracatçı birliklerinin kendi hedeflerini koyması ile mümkün olacağını belirten Bahar, BAİB’in bugün ulaşabildiği rakamlara ve mevcut iş yapış metodu ile bölgesel kalkınmanın gerçekleşmeyeceğini ifade etti.  Bahar, şöyle konuştu: “İhracatçımızın dertlerine çözüm getirmek onlara yeni fırsatlar yeni ihracatçılar, yeni iş ilanları, yeni sektörler yaratmak TURQUALTY  (Dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programıdır) ye odaklanmak ise bölge ihracatını 10 milyara taşımamız demektir. Biz bunun mümkün olduğunu gördük ve hazırlıklarımızı bu hedefe kilitleyerek yaptık.”

 

SATICI'YA YORUM YOK

Bahar, toplantıda Mustafa Satıcı'nın iki dönemdir BAİB başkanı olduğu, TİM Kanunu ve yönetmeliklerine göre iki dönem sınırı olması nedeniyle üçüncü dönem başkanlığının yasal olmayacağı konusunda yorum yapmak istemedi. Bu durumun hukuki bir konu olduğunu ve hukukçuların yorumlaması gerektiğini kaydeden Bahar, 21'inci maddenin iyi incelenmesi gerektiğini söyledi. Satıcı'nın daha önce başkan adayı olmayacağını açıkladığını, sonrasında 2 yıl daha Bakanlıktan başkanlık için onay aldığını söylediğini aktaran Bahar, “Bu konu hukuki bir konu, benim konum değil" diye konuştu. Senem KÖR

 

 

Editör: TE Bilisim