Artı Nefes Vakfı tarafından düzenlenecek olan Aktif Yaşlılar Etkinliği 22 Mart’ta (yarın) sergi, panel, koro ve dans gösterileriyle Atatürk Kültür Merkezi’nde ( AKM )  yaşlılarla buluşacak.  Saat 13.00’de yapılacak sergi açılışının ardından Sümerolog, tarihçi, dilbilimci Muazzez İlmiye Çığ’a ve TEMA Vakfı‘nın kurucularından Hayrettin Karaca’ya ödül verilecek.

Antalya’da aktif bir şekilde boy gösteren Artı Nefes Vakfı,  ‘’yaş almak zorunlu, yaşlanmak tercihe bağlı’’ sloganıyla yola çıkarak çalışmalar yürütüyor. Yaşlıların emeklilik dönemlerinde evlerinin dışına çıkmaları için çaba sarf edip ağaç dikimi, spor etkinlikleri,  şehir dışı gezileri, ebru sanatı, maket ve el işi gibi birden fazla alanda çalışmalar yürüterek yaşlıları emeklilik sonrasında hayatın içinde tutmaya çalışıyorlar.

YAŞ ALAN AMA YAŞLANMAYANLAR!

Aktivitesi olmayan, işsiz güçsüz, boş boş oturan insanların çabuk göçeceğini belirten Artı Nefes Vakfı Kurucusu Yaşar Kaynar, ‘’Spor yapmak, bilmece çözmek yararlıdır, ancak yeterli değildir. Biz Aktif Yaşlılar etkinliği ile yeni çözümlerin önünü açmak istedik. Her yıl bir yaş alan fakat yaşlanmayan kişilerin ürettikleri resim, ebru, el işi, maket, biblo gibi ürünleri Olgunluk Eserleri Sergisi ile halkın beğenisine sunuyoruz’’ dedi.

BEĞENİ ÖDÜL, SATIŞ MADALYA

Kaynar sözlerine şöyle devam etti: ‘’Sergide 55-92 yaş arası 17 sanatçının eserleri sergilenecek. Neredeyse hepsi amatördür. Eserlerin hepsi bir elle çorba karıştırılırken diğer el ile yapılmıştır. Sergiyi gezenlerin beğenisi sanatçılarımız için ödüldür. Satış yaparlarsa madalyadır. Etkinliğimizde asırlık ömürlerini doğaya ve tarihe adamış, insanlığa yararlı olmuş, ulusumuza evrensel boyutta onur kazandırmış, yüz akımız iki kişiye Sümerolog, tarihçi, dilbilimci Sayın Muazzez İlmiye Çığ’a ve TEMA Vakfı‘nın kurucularından Sayın Hayrettin Karaca’ya ödül vereceğiz.’’

SENEM KÖR

 

 

Editör: TE Bilisim