2017-2018 Hizmet dönemi, Uluslararası Lions Kulüplerinin 100. Yılı, Türk Lions’unun da 55. Yıldönümü kutlandı. Türkiye’nin tanıtımı açısından büyük önem taşıyan konferansa 22 Akdeniz ülkesinden 300 Lion yanında, Nepal, Romanya ve İzlanda’dan gelen konuklar katıldı.

 

Uluslararası Lions Kulüpleri’nin 21. Lions Akdeniz Konferansı, Türkiye’nin ev sahipliğinde Antalya’da Akra Otel’de gerçekleştirildi. Türkiye’nin tanıtımı açısından büyük önem taşıyan, aynı zamanda Lions Kulüplerinin 100.Yılı, Türk Lions’unun da 55. Yıldönümünün kutlandığı Akdeniz Konferansına 22 Akdeniz ülkesinden 300 Lion katıldı. Uluslararası Lions Kulüpleri Başkanı Dr. Naresh Aggarwal (Hindistan) Türkiye’den övgü ile bahsetti. Konferansın açılışında “Hoşgeldin konuşması”nı, Türkiye adına Muratpaşa Belediye Başkanı  Ümit Uysal yaptı.   

Bu yılın ana teması “Medeniyetlerin Beşiği”

Edinilen bilgilere göre, açılış bölümünde Lions Akdeniz Konferanslarının amacını dile getiren Uluslararası Lions Kulüpleri Başkanı Hintli Dr. Naresh Aggarwal; öncelikle Akdeniz ülkeleri Lion’larının her yıl, bir Akdeniz ülkesinde toplanmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirterek, “Amaç; kültürel, sosyal, ekonomi ve çevre konularında görüş paylaşmak, yeni gelişmeleri öğrenmek, Akdeniz ülkeleri arasındaki dostluk ve işbirliğini geliştirmektir” dedi.  

Her yıl bir Akdeniz Ülkesinde düzenlenen konferansın bu yıl ana temasının ‘’Medeniyetlerin Beşiği’’ olarak belirlendiğini anlatan Dr. Aggarwal, “Türkiye’nin kıtalararası bir köprü olması, Hitit’lerden modern Türkiye’ye bir düzine medeniyetin merkezi olarak kültürlerarası bir köprü oluşturması, bu tema ile uyum sağlamaktadır. Konferansın katılımcıları Antalya’nın doğal ve tarihi güzellikleri ile ören yerlerini gezerek, gördüler” diye konuştu. Türkiye adına, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da konuşmasında Akdeniz ülkelerinden gelen Lionları Antalya’da görmekten mutluluk duyduklarını belirterek, toplantıların başarılı geçmesini diledi. (Haber Merkezi)   

 

 

Editör: TE Bilisim