Muratpaşa Belediyesi, Ağaç Bayramı olarak da kutlanılan 21-26 Mart Ormancılık Haftası’nda, 5 bin turunç fidanını ücretsiz dağıtacak. Turunç fidanı alıp bahçesine dikmek isteyenler, 444 80 07 numaralı Turunç Masa Danışma Hattı’na başvurabilir.

AĞAÇ BAYRAMI’NDA TURUNÇ DİKELİM

Yol ve kaldırımlarını tamamen yenilediği mahallelere 2 bin turunç fidanı diken Muratpaşa Belediyesi, turunç çiçeği kokusunun kente yayılması için yeni bir çalışma başlattı. Muratpaşa Belediyesi, Ağaç Bayramı olarak da kutlanılan 21-26 Mart Ormancılık Haftası’nda 5 bin turunç fidanını ücretsiz olarak komşularına dağıtacak.

ÜCRETSİZ FİDAN

Muratpaşa Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, dağıtılacak turunç fidanları, Muratpaşa Belediyesi’nin Ermenek Mahallesi’nde 35 dönümlük bir alanda kurulu Park ve Bahçeler Müdürlüğü Üretim Tesisi’nde üretildi. Yerli ırk turunçlar, tohumlama sistemiyle fidan haline getirildi.

FİDAN ALIM NOKTALARI

Antalya’nın turunç çiçeği kokmasına destek için turunç fidanı dikmek isteyen Antalyalılar, 444 80 07 numaralı Turunç Masa Danışma Hattı’na başvurabilir. Turunç fidanları, Fener Mahallesi’ndeki belediye hizmet binasında Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden, Bayındır Mahallesi’ndeki Bayındır Park Kadın Danışma Merkezi’nden ve Güllük’te bulunan Aydın Kanza Parkı’ndan teslim alınabilecek. Ücretsiz turunç fidanı dağıtımı ayrıca muhtarlıklarından da yapılacak. Fidanlarla birlikte turunçların nasıl dikileceğinden bakımına ve sulanmasına ilişkin bilgilerin yer aldığı bilgi notu da verilecek.(Haber Merkezi)

 

 

 

Editör: TE Bilisim