Antalya’da 5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar davasının duruşması yarın 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Duruşmadan sonra saat 11.00’de adliye önünde karara ilişkin basın açıklaması yapılacak. Basın açıklamasına çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisinin ve kadınların katılması bekleniyor.


 

DAVA YARIN GÖRÜLECEK

Geçtiğimiz ay Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Başkanı Saadet Özkan’ın izlediği istismar davası yarın görülecek. 5 Yaşındaki kız çocuğuna istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan 46 yaşındaki apartman yöneticisi S.S.Y., hakkında açılan davanın üçüncü duruşması yarın Antalya Adliyesi 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak. Dava sonrası adliye önünde basın açıklaması yapılacak. Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği ( UCİM) Antalya Koordinatörü ve katılımcılar dava sonucuna göre açıklamalarını kamuoyuyla paylaşacak.

 

+++++++++

 

TUTUKSUZ YARGILANMALARA TEPKİ KONULMUŞTU

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği ( UCİM) Kurucusu ve Genel Başkanı Saadet Özkan,  geçen ay Antalya’da yaptığı açıklamada, Antalya’daki mahkemelerde bu tür davalarda tutukluluk çıkmadığını belirtmişti. Özkan, ‘’Bunu hep birlikle sorgulayalım ne olduğunu öğrenelim. Çocuklar tutuksuz yargılamalarda kendilerin güvende hissetmiyorlar. Bunu bu tür davalarda görmekteyiz. Anneler, çocuklar acı çekiyor. Hep birlikte ses olaylım adli tıp raporlarına bakalım artık isyan ediyorum. O raporları görelim. Artık çocukların sesini duyun. Çocuklar bizim vatanımız. Biz vatanımıza sahip çıkmak zorundayız. Çocuklarına sahip çıkan ülkelerin geleceği aydınlıktır. Hep birlikte bunu çözmek zorundayız. Antalya’daki bütün istismar davalarına geleceğiz” diye konuşmuştu.

 

ADALETİN SAĞLANMASINI İSTİYORUZ

“Ülkemizin neresinde olursa olsun bize gelen ihbarları değerlendirip her çocuk için mücadele edeceğiz” diyen Özkan, şöyle konuşmuştu: “Duruşması yapılan istismarcının en ağır cezayı almasını, bu cezanın gelecekteki olayların önünü almak için bir emsal olmasını ve adaletin sağlanmasını beklemekteyiz. Çocuklarımızın bedenlerine uzanan kirli ellere ‘Artık Yeter’ diyoruz. Toplumsal ahlaki ve manevi değerlerimizin bu gibi kötü zihniyetlerin gölgesinde yıpranmasına izin vermemek için; burada olmayı çocukların ve ailelerin yanında durmayı kendimize görev olarak addediyoruz.”

SENEM KÖR

Editör: TE Bilisim