CHP önceki Genel Başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal, tedavi gördüğü Almanya'dan dün Türkiye'ye döndü. Baykal'ın tedavisinin Ankara'da Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam edeceği bildiriliyor.

 


Beyin damarlarındaki tıkanıklık nedeniyle 51 gün Ankara’da tedavi gören, daha sonra da Almanya’da özel bir klinikte tedavisine devam edilen CHP önceki Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, dün Türkiye’ye döndü. Baykal’ın tedavisiyle yakından ilgilenen CHP Aydın Milletvekili Lütfi Baydar, ünlü siyasetinin 21 Mart’ta(bugün)Türkiye’ye döneceğini açıklamıştı. Ancak Baykal, sürpriz yaparak bir gün önce yurda döndü. Baykal’ı Ankara’ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile gönderilen özel uçak getirdi..

 

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 16 Ekim 2017'de gece yarısı rahatsızlanınca, önce Ankara'da özel bir hastaneye götürüldü. Buradaki ilk müdahalesinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi'ne sevk edilen Baykal'ın beynindeki ana damarının tıkalı olduğu belirlendi. Bu damar açılarak stent takıldı. Baykal'ın, yoğun bakımdaki tedavisi 51 gün sürdü. Bilinci açık olan Baykal, buradan, ailenin isteği üzerine 5 Aralık 2017 tarihinde fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulaması için Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla Almanya'ya sevk edildi. Münih yakınlarındaki Murnau Kaza ve Travma Kliniğinde (Berufsgenossenschaftliche Unfallklinik Murnau)  104 gün tedavi gören Baykal, dün ülkesine döndü.

 

TEDAVİSİNE GATA’DA DEVAM EDİLECEK  

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, tedavi sürecini yakından takip ettiği Deniz Baykal'ın tedavisinin GATA'da sürdürüleceğini bildirdi. Baykal'ın mayıstan önce görünür olmayacağını, fotoğraf vermeyeceğini dile getiren Metin Lütfi Baydar, Almanya'daki tedavi süreciyle ilgili de oğlu ve kızının katılımı bizzat bilgilendirme yapacağını vurguladı. Almanya'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinde refakat ettiğini de belirten Baydar, "Orada çocuklarından bilgi aldık, döndük. Esas onlar takip ediyor ve onlar açıklamayı yapar. Tedavisi devam ediyor diyebiliriz. Mayıstan sonra Deniz beyi görebilme şansımız olabilir" şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim