Antalya Kuyumcular Odası’nın yeni başkanı Ali Çelik, altının uzun vadede her zaman en güveni yatırım olduğunu belirtti. Çelik, “İnsanlar yatırımı uzun vadede yapmak istiyorsa altını tavsiye ederim” dedi.

 

Antalya Kuyumcular Odası Başkanı Ali Çelik, Akdeniz GERÇEK’e özel açıklamalarda bulundu. Türkiye’de en güvenilir ve en itibarlı mesleklerden birisinin de kuyumculuk mesleği olduğunu kaydeden Çelik, “İtibarımızda zedelenmeler oldu bunu düzeltmek için projelerimiz var. Altın alan insanlara ürün hakkında yeterli bilgi vermeli ve güven sağlamamız lazım. Bir yerden alınan bir ürünle başka bir yerden alınan ürünlerin fiyatları farklı olabiliyor. Bunları kontrol altına almamız ve denetimlerini daha sık yapmamız lazım” dedi.

 

SAHTE ALTIN OLAYI ÇOK ABARTILIYOR

Sahte altının abartıldığını düşünen Çelik, altının alındığı yer belli olduktan sonra sorun çıkmayacağını belirtti. Çelik, “Biz Antalya Kuyumcuları olarak altını denetliyoruz. Kuyumculardan numune alıp test yaptırıyoruz. Eğer ayarı düşük varsa bunları ikaz ediyoruz. Çok nadirdir sahte altın olayı. Biraz abartılıyor. Alındığı yer belli olunduktan sonra sorun çıkacağını sanmıyorum” diye konuştu.

 

ALTINSIZ DÜĞÜN OLMAZ

Türk gelenek ve göreneklerinin olmazsa olmazının ‘altın’ olduğunu kaydeden Çelik, şöyle devam etti: “Bizim gelenek ve göreneklerimizde, adetlerimizde altınsız düğün olmaz. Eskiye göre azalma var ama hediyelik ve geline takı olarak altın takmayı sürdürüyoruz. İnsanların maddi durumuna göre de değişebiliyor. Az olanlar az takıyor fazla olanlarda kendine göre belirliyor.”   

 

BU YIL TURİZMDEN UMUTLUYUZ

Bu yıl turizmden ve dolaylı olarak altın sektöründen umutlu olduğunu söyleyen Çelik, “Turizmde ki daralma ve küçülme bizim piyasayı da vurdu. Hem pırlanta, altın, gümüş gibi takıların ekonomik olarak getirisi var. Geçen yıllarda ülkemizin yaşadığı sıkıntılar terör olayları ve darbe nedeniyle turistlerde azalma oldu. Buna bağlı olarak sektörde de sıkıntılar yaşandı. Gelen turistlerde ekonomik durumu az olan turistler olduğu için satışlar da ona bağlı olarak az oldu. Ancak bu yıl umutluyuz. Turizmden zaten Antalya’ya tarım ya da turizm bölgesi geliri var. İkisi birbirini tamamlıyor. İkisinden burada ekmek yiyorlar. İnsanlar ya turizmde çalışıyor, ya turizme hizmet veriyor, ya da turizme mal veriyor bir şekilde. Herkes birbirine bağlı bir şekilde zincirleme kazanıyor. Antalya için çok güzel bir yıl olmasını umut ediyorum” dedi. SENEM KÖR

Editör: TE Bilisim