CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, doğal sit alanlarının yapılaşmaya açılmasıyla buralarda arsaları bulunan AKP’li siyasilerin isimlerinin kamuoyunun gündemine tek tek düşmeye başladığını belirterek, “AKP’li yöneticilerin çıkıp bu iddiaları cevaplaması gerekiyor. Bizler en kısa sürede bu sorunun yanıtını bekliyoruz” dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ahmet Kumbul, AKP Hükümeti’nin, Antalya’nın çok önemli doğal ve sit koruma alanlarını yapılaşmaya açmaya devam ettiğini iddia etti. Akdeniz GERÇEK’in 20 Mart Salı gün ki manşetinde yer alan ‘SİT şahane, rant şahane’ haberinin kamuoyunun bilgilendirilmesi açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Kumbul, “Hem bu haber nedeniyle Akdeniz Gerçek gazetemizi, hem de haberde yer alan bu büyük haksızlığı mahkemeye taşıyan Kaş Turizm Tanıtma Derneği’ni kutluyorum. Haberde de yer aldığı gibi geçtiğimiz Ağustos ayında Birinci Derecede Doğal Sit alanı konumundaki Kaş Patara bölgesi ve Yeşilköy, Fırnaz Koyu çevresi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın oluruyla 'Doğal-Sit-Kesin Korunacak Hassas Alan', 'Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı' ve 'Doğal Sit- Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı' olarak tescil edildi ve karar 9 Ocak tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Böylece Alanya Kalesi, Demre Taşdibi Yarımadası ile birlikte Kaş Patara ve Fırnaz Koyu'nun bazı bölümleri birinci derece doğal sit alanından çıkartılarak ikinci ve üçüncü derece doğal sit alanı konumuna dönüştürüldü” diye konuştu.

 

BU BÖLGEDE ARSALARI VAR MI?

Doğal sit alanlarının yapılaşmaya açılmasıyla buralarda arsaları bulunan AKP’li siyasilerin isimlerinin kamuoyunun gündemine tek tek düşmeye başladığını kaydeden Kumbul, “AKP’li Hükümet, çok önemli doğal ve sit koruma alanlarımızı yapılaşmaya açmaya devam ediyor. Neden dünyaca ünlü bu doğal ve sit değerlerimiz betonlaşmaya açılıyor? Bu olayın bir başka vahim boyutu, Akdeniz GERÇEK Gazetesi’nde yer alan iddialar. AKP’li yöneticilerin çıkıp bu iddiaları cevaplaması gerekiyor. Birinci derece sit alanından çıkarılarak yapılaşmaya açılan bu alanlarda milletvekillerinden, eski Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürüne kadar AKP’li yönetici, siyasetçi ve yakınlarının bu bölgede arsaları var mı? Bizler en kısa sürede bu sorunun yanıtını bekliyoruz. Sayın AKP Genel Başkanını 10 yıl önceki festivallerle uğraşıp asılsız iddialarda bulunmak yerine günümüzdeki AKP’li siyasetçi ve bürokratlarının yaptıklarıyla ilgilenmesini öneriyoruz” dedi. Kubilay ELDEMİRCİ

Editör: TE Bilisim