-Patara ve Fırnaz Koyu'nun bazı bölümlerinin ikinci ve üçüncü derece doğal sit alanına dönüştürülmesiyle bölgedeki turizm tesisi ve süper lüks villaların yapılmasının önünün açılmış olması bazı siyasilerin ekmeğine yağ sürdü.

 

-İddiaya göre, AKP Muğla Milletvekili Hasan Özger’in Fırnaz Koyu’nda, Tabiat Varlıklarını Koruma eski Genel Müdürü olan Osman İyimaya’nın da Patara’ya yakın bölgedeki Yalı mevkiinde arsaları olduğu iddia ediliyor.

  

Kaş İlçesine bağlı Patara ve Fırnaz Koyu'nun bazı bölümlerinin birinci derece doğal sit alanından çıkartılarak ikinci ve üçüncü derece doğal sit alanına dönüştürülmesiyle bölgedeki turizm tesisi ve süper lüks villaların yapılmasının da önü açılmış oldu. Her ne kadar Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği kararın iptali için yargıya başvursa da bölgeden gelen haberler olayın ne kadar ciddi boyutlarda olduğunu ortaya koyuyor.

 

BÖLGE HALKI BİLİYOR

Akdeniz’in en önemli turizm bölgesi olan Patara ve Fırnaz Koyu'nun bazı bölümlerinin ikinci ve üçüncü derece doğal sit alanına dönüştürülmesiyle bölgede büyük boyutta arazileri bulunan siyasilerin isimleri de konuşulmaya başlandı. Akdeniz GERÇEK’in yaptığı araştırma ve bölgeyi iyi tanıyan isimlerden aldığı bilgiye göre bir AKP’li milletvekili ve 2015 yılında önemli bir mevkide bulunan bürokratın Fırnaz Koyu ve Yalı mevkiinde arsaları bulunuyor.

 

30 DÖNÜMLÜK ARSA

Çok emin kaynaklardan alınan bilgiye ve bölge halkının iddialarına göre, 2015 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü görevinde bulunan Osman İyimaya’nın, Patara burnuna yakın bölgede bulunan Yalı mevkiinde; AKP Muğla Milletvekili Hasan Özger’in de Fırnaz Koyu’nda arsaları olduğu iddia ediliyor. Özellikle Osman İyimaya’nın Yalı mevkiindeki arsasının 30 dönüme yakın olduğu belirtiliyor. Haber Merkezi


 

 

 

 

 

 

 

  

 

  

Editör: TE Bilisim