-Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, 13 Nisan'da yapılacak seçimli olağan genel kurulda aday olmasına yönelik herhangi bir engel bulunmadığını söyledi.

 

-Satıcı, “Artcan Tarım Ürünleri’ni temsilen şirket ortağı ve yönetim kurulu başkanı olarak bu hakka sahibim ve Birlik Başkanı olabiliyorum. Mevzuat, yasa, yönetmelik açık ve net” dedi.

 

 

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, Nisan ayında yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde KHAN Hotel’de basın toplantısı düzenledi. Toplantıya yönetiminde yer alacak isimlerle birlikte katılan Satıcı, kendisinin iki dönem kuralına takıldığına yönelik iddiaların doğru yansıtmadığını kaydetti.

 

YASA, YÖNETMELİK AÇIK VE NET

Kanunlara göre tekrar aday olabileceğini vurgulayan Satıcı, “5910 sayılı TİM ve İhracatçılar Birliği kanunu ile Ekonomi Bakanlığı’nın çıkarttığı kanuna dair yönetmelikler var. Bu kanun ve yönetmeliklere göre hangi şirket ve şahıs firmalarının seçimde oy kullanabileceği, hangi şirket ve şahıs firmalarında birliğin organları olan, yönetim kuruluna, denetim kuruluna ve tim delegeliğine haiz olduğu açıkça belirtilmiştir. Buna istinaden de 28 Şubat’ta listeler açıklandı. Ben de Artcan Tarım Ürünleri’ni temsilen şirket ortağı ve yönetim kurulu başkanı olarak bu hakka sahibim ve şirketimi temsilen seçimlerde kıymetli üyelerimizin de destek vermesi durumunda Birlik Başkanı olabiliyorum. Mevzuat, yasa, yönetmelik açık ve net” dedi.

GÜÇLÜ BİR EKİP KURDUK
Satıcı, sektöründe ve bölgesinde lider, saygın ve başarılı olan ihracatçılarla güçlü bir ekip kurduklarını ve seçim çalışmalarına başladıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu: “Yine aynı şekilde yönetimimizde uzun süre birlikte çalıştığımız iki arkadaşımız da bizden ayrılarak seçim çalışmalarına başladılar ve biz de kendilerine bir önceki basın toplantımızda hatırlarsanız başarılar diledik.Batı Akdeniz İhracatçılar Birliğinde 2 hatta 3-4 listenin yarışması bize memnuniyet verir, rekabet kaliteyi artırır, bu da birliğin saygınlığı ve etkinliği anlamında oldukça önemlidir.Ancak bu çalışmaları ve faaliyetleri de yürütürken kuruma zarar vermemek ve kamuoyunun yanlış algılamalarının da önüne geçmek gerekir.

 

KARALAMA KAMPANYASI

Maalesef bu arkadaşlarımız seçim çalışmalarına başlarken bu ilkenin dışına çıktılar, önce benim sadece 2 yıl başkanlık yapabileceğimi söylediler, sonra bunu 17 aya, 15 aya düşürdüler, sonrasında siyasete gireceğimi söylediler. Arkadaşlar uzun zamandır birlikte yönetim kurulu üyeliği ve başkanlık yaptım, işleyişi çok iyi bilirim ve bu yola çıkmadan önce de hukukçulardan görüş almakla yetinmedim.
Hem Türkiye İhracatçılar Meclisinden, hem de Ekonomi Bakanlığı’ndan başkan olabileceğime dair resmi yazılarımı aldım. Arkadaşlar bunu çok iyi bilmekle birlikte seçimi kaybedeceklerini anladıktan sonra karalama kampanyası başlattılar, seçime gölge düşürecek ve seçimi manüpüle edecek açıklamalar yapıyorlar. Kendilerini sizin huzurunuzda bu konuda hukuki haklarımız saklı kalmak üzere tekrar uyarıyoruz.”Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

Editör: TE Bilisim