Kepez Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenleyeceği ve 100’den fazla yayın evi ile tanınmış pek çok yazarın katılacağı Kepez Kitap Fuarı, 30 Mart’ta kapılarını kitapseverlere açıyor. Başkan Hakan Tütüncü, Antalyalılar 10 gün boyunca kültür şöleni yaşatacaklarını söyledi.

Kepez Belediyesi’nden verilen bilgiye göre Kitap Fuarı, 29 bin metrekare kullanım alanı bulunan Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde (MSKM) 30 Mart ve 8 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek. Bu yıl ki teması ‘Mimar Sinan’ olan Kepez Kitap Fuarı, okuyucuları, yayın evleri ile Ayşe Kulin, Hasan Ali Topbaş, İclal Aydın, Sinan Yağmur, Kahraman Tazeoğlu, Mete Yarar, Canan Tan ve Vehbi Vakkasoğlu gibi Türkiye’nin tanınmış edebi isimleriyle buluşturacak.  

YOĞUN TALEP GELDİ

Yazar ve şairlerin imza günlerinin, söyleşilerinin, pek çok kültür ve sanat etkiliğinin olacağı fuara, Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Antalya Bilim Üniversitesi destek veriyor. 10 gün sürecek olan fuara, 300 bine yakın ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Her fırsatta öğrencilere kitap okumalarını tavsiye eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçesinde kitap fuarı yapılmasıyla ilgili son 4-5 yıldır öğrencilerden ve kitapseverlerden yoğun bir talebin geldiğini anımsattı.

TESİS OLMAMASINDAN DOLAYI YAPILMADI
Daha önce fuar düzenleyebilecekleri tesislerinin olmamasından dolayı kitap fuarı talebini karşılayamadıklarını belirten Başkan Hakan Tütüncü, “Yeşiltepe Mahallesi’nde eski ORÜS arazisine inşa ettiğimiz MSKM, Antalya’nın önemli fuar merkezlerinden birisi haline geldi. MSKM’de 29 bin m2 kapalı kullanım alanı bulunuyor. Bu tesisin içerisinde bir kitap fuarı yapabileceğimizi, şehrin eğitimine, kültürüne, sanatına çok farklı bir kapı aralayabileceğimizi düşündük” açıklamasını yaptı.  

RESMİ FUAR LİSTESİNDE

Başkan Tütüncü, Antalya’da Konyaaltı Belediyesi tarafından 8 yıldır kitap fuarı düzenlendiğini hatırlatarak, “Konyaaltı Belediyesi’nin kitap fuarına gösterilen ilgi ve alaka aslında şehrin kültür hayatı adına sevindiricidir. Konyaaltı Belediyesi, kitap fuarını sonbaharda yapıyor. Kepez Belediyesi olarak biz de ilkbaharda bir kitap fuarı yaparsak, güzel olur diye düşündük” ifadesini kullandı.

(Haber Merkezi)

 

 

Editör: TE Bilisim