Dünya Türk Birliği Başkanı Murat Akar Çobanoğlu, “Dünya’da Türk’ün olduğu her yerden sesimizi yükseltelim. Dünyanın yegane korkusu olan Türk’ün birliğini kuralım” dedi.  

Dünya Türk Birliği Merkezi’nin tanıtım toplantısı Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (AESOB) Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Dünya Türk Birliği Merkez Başkanı Murat Akar Çobanoğlu, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Dünya Azerbaycanlı Yazarlar ve Medya Derneği Başkanı Kebuter Hakverdi, Batı Akdeniz Yörükler Ocağı Genel Başkanı Süleyman Sarıkaya, Dünya Türk Birliği Başkanvekili Yasemin Meydan Yeşilhisar, MHP Antalya İl Başkan Yardımcısı Cengiz Şahin, MHP İl Başkan Danışmanı İlhan Eray, Dr. Albay Suat Akgül, araştırmacı yazar Mehmet Emin Yıldız ve vatandaşlar katıldı.

 

KÜLTÜRÜMÜZ YAŞAMALI

Dünya Türk Birliği Başkanvekili Yasemin Meydan Yeşilhisar, Türk kültürünü, sanatını ve edebiyatını yaşatmak adına çalışmalar düzenlediklerini söyledi. Yeşilhisar, ”Milli birlik ve  beraberlik ruhunu yaşatmak Dünya Türk Birliği Merkezi’ni oluşturmak adına bu toplantıyı yapmış bulunmaktayız. Ancak buradayken 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni ve şehitlerimizi anmak istiyorum aynı zamanda bugün Afrin’de şehit olan askerlerimizi de anmadan geçemeyeceğim” dedi.

 

SESİMİZİ YÜKSELTELİM

Dünya Türk Birliği Merkez Başkanı Murat Akar Çobanoğlu ise kırmızı çizgilerin Türk dünyasının birlik ve beraberliği için belirlenmiş en net çizgiler olduğunu kaydetti. Çobanoğlu, “Avrupa Birliği gibi oluşumların karşısında Dünya Türk Birliği olarak duralım. Dünya’da Türk’ün olduğu her yerden sesimizi yükseltelim. Dünyanın yegane korkusu olan Türk’ün birliğini kuralım” diye konuştu. 

 

HOCALI KATLİAMINI ANLATTI

Dünya Azerbaycanlı Yazarlar ve Medya Derneği Başkanı Kebuter Hakverdi ise

Ermeni  vahşetleri hakkında bilgiler verdi. Hakverdi, “Hocali katliamı ile ilgili 1997 yılından beri araştırma yapıyorum. Kaç kişinin nasıl öldüğü hala belli değil. Çünkü ulaşılan bilgiler ve ben ispat ederek araştırmalarımı sürdürüyorum. Konuştuğum insanlar katliamdan kurtulan insanlar veya o insanların akrabaları olan insanlar“ dedi. Toplantı, Türk konulu şiir okumaları  ve simülasyon gösterimiyle son buldu. SENEM KÖR

Editör: TE Bilisim