Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, İstiklal Marşı’nın tartışmaya açılmasına sert tepki gösterdi. Balkan, “Cumhuriyet üzerinden cumhuriyet ile hesaplaşılıyor. İstiklal Marşı ile ilgili yeni bir tartışma açılmasını ‘Cumhuriyet bir reklam arasıdır, artık reklam arasının sonu geldi’ anlayışının yeni parçalarından biri olarak değerlendiriyoruz” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstiklal Marşı'nın bestesinin değişebileceği sinyalini vererek, "En büyük üzüntüm bu emsalsiz marşın hakiki manasını yüreklere nakşedecek bir bestenin bulunamamış olmasıdır. O beste ile güftenin birbirini tamamlaması çok önemlidir. Burada bestekarlara büyük iş düşüyor" şeklinde açıklama yapmasına Antalya Baro Başkanı Polat Balkan’dan yanıt geldi.

 

BASİT BİR TARTIŞMA DEĞİL

Balkan, İstiklal Marşı tartışmasının güfte beste uyumsuzluğu olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek şöyle konuştu:  “Cumhuriyet üzerinden cumhuriyet ile hesaplaşılıyor. İstiklal Marşı ile ilgili yeni bir tartışma açılmasını da ‘Cumhuriyet bir reklam arasıdır, artık reklam arasının sonu geldi’ anlayışının yeni parçalarından biri olarak değerlendiriyoruz. Bu basit bir tartışma değildir. Cumhuriyet değerleri üzerinden tıpkı Lozan ve şeker fabrikaları tartışmaları gibi cumhuriyetin alametifarikası olarak bildiğimiz, öğrendiğimiz ne varsa bu değerlerle tartışılıyor, yok edilmeye çalışılıyor.”

 

POLİTİKANIN BİR PARÇASI

“Ben istiklal Marşı tartışmalarını da bu politikanın bir parçası olarak değerlendiriyorum. Ama biz varlığını Atatürk ilke ve devrimlerine bağlayan laiklik başka olmak üzere cumhuriyetin temel kazanımlarını her zaman sahiplenen ve bu uğurda mücadele etmeye kararlı insanlarız.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim