Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Üyesi ve Euphoria Hotel Tekirova’nın Genel Müdürü Sebahattin Asi, Ruslar’ın önümüzdeki yaz sezonunda Antalya’yı şaha kaldıracağına inandığını söyledi. Asi, Alman pazarı için telaffuz edilen 4 milyonluk rakamın gerçeği yansıtmadığını da kaydetti.

 

Akdeniz GERÇEK’e konuşan Sebahattin Asi, son iki sezonu kötü geçiren Antalya turizminin bu sezon çıkışa geçeceğini kaydetti. 2016 ve 2017 sezonlarının turizmciler için gerçekten çok kötü geçtiğini hatırlatan Asi, “Artık bizler bu kötü günleri unutmak ve önümüze umutla bakmak istiyoruz. Bu yıl gerçekleşen bütün turizm fuarları bir nebze olsun içimizi rahatlattı. Özellikle ITB Berlin Fuarı için olumlu izlenimlerimiz var. Akdeniz çanağında en iyi fiyat kalite dengesi sunan Türk turizmi 2015 rakamlarını yakalarsa bana göre büyük başarıdır” dedi.

 

ALMANLAR DÖNECEK AMA..

Asi, Alman ve Rus pazarından umutlu olduğunu ancak Alman pazarı için telaffuz edilen 4 milyonluk rakamın gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Asi, şöyle devam etti: “Alman pazarının tekrar dönecek olması bizleri mutlu etti. Ancak şuan için konuşulan rakamlar çok yüksek. Bana göre telaffuz edilen 4 milyonluk rakam çok yüksek. Ben şahsen 3 milyonun daha gerçekçi olduğunu düşünüyorum. İmaj yönünden ciddi bir algı politikası yapılmaz ise gelecek olan Alman turist sayısının artması çok zor.

Aynı şekilde maalesef Kemer bölgesi diğer bölgelere daha az tercih edilecektir.”

 

RUSLAR ŞAHA KALDIRACAK

 Asi, Ruslar’ın önümüzdeki yaz sezonunda Antalya’yı şaha kaldıracağına inandığını da kaydederek, “Son iki sezonda ülkemiz için önemli olan Rus pazarından bu yıl çok ümitliyiz. Şuan rezervasyonlar çok iyi gidiyor. Bu sezon hem fiyat yönünden hem de gelecek kişi turist sayısı yönünden Rus pazarı 2018’e damgasını vuracaktır. Bunu da ancak bu hafta gerçekleşecek olan MITT Moskova Turizm Fuarı gösterecektir” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim