Tüm Emekli Sen Başkanı Mustafa Ayar, ’12 milyon emeklinin hakkını savunuyor’ dediği yönetim kurulu üyesi Hüseyin Mertoğlu’nun gözaltına alındığını belirterek, bir an önce serbest bırakılmasını istedi.


Tüm Emekli Sen Başkanı Mustafa Ayar, ’12 milyon emeklinin hakkını savunuyor’ dediği yönetim kurulu üyesi Hüseyin Mertoğlu’nun gözaltına alındığını belirterek, bir an önce serbest bırakılmasını istedi. Ayar, düzenlenen basın toplantısına Tüm Emekli Sen üyeleri Mehmet Şerif Özdemir, Hülya Kara, Günay Fırat, Yusuf Yılmaz ve Hüseyin Mertoğlu’nun eşi Nezahat Mertoğlu, oğlu ve gelini katıldı.

Hüseyin Mertoğlu’nun serbest bırakılmasını isteyen Mustafa Ayar şöyle konuştu: “Siyasal iktidar OHAL’i gerekçe göstererek gözaltı ve tutuklama operasyonlarının dozajını günden güne arttırarak devam ettirmektedir. Toplumsal muhalefetin bütününe yönelen baskı ve sindirmelerin amacı, tek adam rejimini kalıcı kılma çabasıdır. Gözaltına alınan Hüseyin Mertoğlu,  onlarca polis ile evine yapılan baskınla gözaltına alınan arkadaşımız yaklaşık 12 milyon emeklinin hakkını savunmaktadır. Ayrıca demokrasiyi, barışı, kardeşliği, adaleti ve eşitliği savunuyordu Sosyal medya paylaşımları bahane edilerek gözaltına alındı.” SENEM KÖR

 

Editör: TE Bilisim