CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, oy hırsızlığını kolaylaştıracağını, seçimi daha da güvencesiz hale getireceğini iddia ettiği seçim kanununun meclisten gece yarısı geçirilmeye çalışılmasına tepki gösterdi. CHP’li meclis üyesi Songül Başkaya da, millet uyurken gece yarısı mecliste karanlık tasarıların geçirildiğini vurgulayarak, baskın seçimin kapıda olduğunu iddia etti.

CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök ve CHP’li Büyükşehir ve Muratpaşa Meclis Üyesi Songül Başkaya , seçim kanunun gece yarısı meclisten geçirilmeye çalışılmasına sert tepki gösterdi.


CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan yaptığı açıklamada gece yarısı meclisten habersizce geçirilmeye çalışılan seçim kanununun oy hırsızlığını kolaylaştıracağını ve seçimi daha güvensiz hale getireceğini söyledi. Kök, şöyle dedi: “Oy hırsızlığını kolaylaştıran, seçimi daha da güvencesiz kılan kanunun değişikliğini AKP ve MHP kirli ittifakı milletten habersiz geçirmeye çalışıyor. Dün saat 14.00’den bu yana bütün gece boyunca mecliste direndik, saat sabah 08.00-05.00 biz hala meclisteyiz yaklaşık 18 saattir direniyoruz.”


BASKIN SEÇİM KAPIDA

CHP Büyükşehir ve Muratpaşa Meclis Üyesi Songül Başkaya da yaptığı açıklamada baskın seçimin kapıda olduğunu iddia etti. Başkaya millet uyurken gece yarısı, gecenin karanlığında karanlık tasarıların geçirildiğini vurgulayarak, “Milli iradenin tecellisine inancın düştüğü bir ortamda yapılan düzenleme ile mühürsüz oy ve zarflar yasalaştı. OHAL koşullarında seçim yapılan memleketimizde OHAL’de gece yarısı Seçim Kanunu’nu değiştirmek de normal... Baskın seçim kapıda” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ

Editör: TE Bilisim