Antalya Ticaret Borsası(ATB) Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Simav,  Şubat ayında süte yapılan 13 kuruluşluk zammın ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yem fiyatlarına yüzde 5 zam yaptığını belirterek, “Süt zammını yem götürdü” dedi.

Süte yapılan 13 Kuruşluk zammın ardından yeme yapılan yüzde 5lik artış süt üreticilerini kızdırdı. Yem sanayicilerini fırsatçılık yapmakla suçlayan üreticiler, Bakanlığın bu konuda denetleyici olmasını istedi.

 

Antalya Ticaret Borsası(ATB) Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Simav, Şubat ayında süte yapılan 13 Kuruş’luk zammı değerlendirdi. Süte yapılan zammın hemen ardından yem sanayicilerinin yeme yüzde 5 zam yaptığını belirten Simav,  yapılan yem zammına tepki gösterdi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının et ve süt fiyatlarına müdahale ettiğini belirten Simav, Bakanlık yem fiyatlarına da müdahale etmeli. Yeme yapılan zamla süte yapılan zam sıfırlandıdedi.

 

NE OLURSA OLSUN YEM ZAMLANIYOR

Süte yapılan 13 Kuruşluk zammın ardından yeme yapılan yüzde 5lik zammın sektörü olumsuz etkilediğini vurgulayan Hüseyin Simav, Bu zamlardan üretici zararlı çıktıdedi. Yem hammaddesinin yüzde 70-80inin ithal edildiğini, bu dönemde dolarda büyük bir artış olmamasına karşın yeme yüzde 5 zam yapıldığını vurgulayan Simav, durumu fırsatçılık olarak değerlendirdi. Yemde yüzde 8 KDV oranının yüzde 1e düşürüldüğünde yem fiyatlarının aşağı çekilmediğini anımsatan Simav, Yem sanayicileri her koşulda bu işten karlı çıkıyor. Üretici her halükarda bu işten zararlı çıkıyordiye konuştu. Vahide Emel YANIK



 

Editör: TE Bilisim