CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Menderes Türel’in ‘çılgın proje’ adı altında kente yapmaya çalıştığı projelerin Antalya’yı yağmalama projeleri olduğunu söyledi. Budak, projeleri hukuki yoldan engellemek için ellerinden geleni yapacaklarını da kaydetti.

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in ‘çılgın proje’ adı altında kente yapmaya çalıştığı projelerin Antalya’yı yağmalama projeleri olduğunu iddia etti. Akdeniz GERÇEK’e konuşan Budak, yağmalama projeleri olarak nitelendirdiği projeleri hukuki yoldan engellemek için ellerinden geleni yapacaklarını da kaydetti.

 

HUKUKİ YOLDAN ENGELLEYECEĞİZ

Çetin Osman Budak, şöyle konuştu: “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in ‘çılgın proje’ adı altında kente yapmaya çalıştığı projeler Antalya’nın yağma, Antalya’yı yağmalama projeleridir. Sayın Türel halkın denize gireceği yerlerde, halkın temiz hava alacağı yerlerde bu çılgın projeleri yapmaktadır. Bu projelerin hiç birisinin konuşulacak tarafı yok. Biz bu projelerin sonuna kadar karşısındayız. Bu projeleri, yapılabilirliği olsa da olmasa da hukuki yoldan engellemek için de elimizden geleni yapacağız. Bunun bir yağma projesi olduğu çok açıktır.”

 

SAHİLİ YOK ETME PROJESİ

Boğaçayı Projesi’nin Konyaaltı sahilini yok etme projesi olduğunu iddia eden Budak, “Bu projede AKP’nin ve Menderes Türel’in rantiye projesidir. Bir taraftan Boğaçayı projesi yaparken Antalya’nın doğal su kaynaklarının hepsini yok ediyor, doğasını yok ediyor aynı zamanda da sağında ve solundaki bantta 20 kilometrelik alanı ranta açıyor. Büyük limanın içinde zaten bir yat limanı olmasına rağmen ben onun yanına bir daha yat limanı yapacağım demek Konyaaltı sahilini yok etme projesidir. Halbuki Antalya’ya gelen yat sayısı belli. Bana göre o da yağma projedir, o da rant projedir. Bunların kafası ranttan başka bir şeye yatmıyor” dedi.

 

TÜZÜK ANAYASAMIZDIR

Çetin Osman Budak, CHP’de hafta sonu yapılan tüzük kurultayı hakkında da görüşlerini açıkladı. Tüzüğün partinin anayasası olduğunu vurgulayan Budak, “Tüzük, demokratikleşme yolunda atılmış en önemli adımdır. Artık bundan sonra tüzük konusu da kapanmıştır. 2019 hedefine emin adımlarla ilerliyoruz. Bu yılda bütün örgütleri harekete geçirerek tek adam rejimini yıkmak istiyoruz” diye konuştu.

 

CHP TEK DEMOKRATİK PARTİDİR

Kurultayda yaşanan tartışmalara da değinen CHP’li Budak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Parti içi muhalefet zaten en demokratik parti olan CHP’de olur. CHP’de parti içinde eleştiriler ve tartışmalar her zaman yaşanır. Ama kol kırılır yen içinde kalır. Ülkenin başka sorunları vardır. Ülkenin en büyük sorunu demokrasidir, adalettir, haktır, hukuktur. Bunlarla ilgili daha iyi bir tüzük olması için kurultayda tartışmalar yaşandı. Artık bitti ve partide herkes kol kola girdi. Biz yolumuza devam ediyoruz.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim