Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, gençlere, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu güzel yurdu bize vatan kılan şehitlerimiz bir yerlerden bizi görüyorlar. Cumhuriyetimizin 100.yıl hedeflerini gerçekleştirirsek bizden çok memnun olacaklardır.” diye seslendi.

Kepez Belediyesi’nden verilen bilgiye göre,  Tütüncü, ‘Kepez Gençlik Buluşmaları’ programı kapsamında Hüsniye Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.
Başkan Hakan Tütüncü, okulun konferans salonundaki buluşmada okulun Radyo Televizyon ve Gazetecilik bölümü öğrencileriyle sohbet etti, fikirlerini dinledi ve sorularını cevaplandırdı.

 “Bizden sonra da yapılamayacak işler yaptık”
Ortaokul öğrencisi iken belediye başkanı olmaya karar verdiğini aktaran Tütüncü, “ Taleplerini karşıladıktan sonra hemşehrilerimizin yaşadığı mutluluk sahneleri bizim en büyük enerjimiz. Önemli bir hayal kurdum, hayalimin peşinden gitmeye çalıştım. Geriye dönüp baktığım zaman iyi ki gitmişim, diyorum.  9 yıldır belediye başkanıyım. Kepez’in tarihinde yapılmamış, görülmemiş, bizden sonrada bunu da iftiharla söylüyorum çok kolay yapılamayacak birçok işi yapmanın mutluluğu içerisindeyim.” ifadesini kullandı.

Gençlere Cumhuriyet hatırlatması
Başkan Hakan Tütüncü, gençlere Cumhuriyet’in 100. yıl hedeflerini hatırlatarak şunları söyledi: “Bence Atatürkçü olmak; imzasını arabamızın arkasına güzel bir şekilde kazımakla değil, idealini, ülküsünü yüreklere yazmaktır.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Gençler! Cumhuriyeti biz kurduk, O'nu yaşatacak ve yüceltecek sizlersiniz'  demiyor mu?  Biz şanlı bir maziye sahip, büyük bir milletiz. Maziden almış olduğumuz ilhamla geleceğe güçlü bir şekilde ilerlemeliyiz. İhtiyaç duyduğumuz tek şey, Atatürk’ün dediği gibi ‘Yalnız tek bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak…’ Çalışmalıyız, Cumhuriyetimizi yükseltmeliyiz, yüceltmeliyiz. Bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu güzel yurdu bize vatan kılan şehitlerimiz bir yerlerden bizi görüyorlar, ben öyle düşünüyorum. Cumhuriyetimizin 100.yıl hedeflerini gerçekleştirirsek bizden çok memnun olacaklardır.  Bayrağımız daha yüksekte, ay yıldızı daha parlak olacak; minarelerden Ezan-ı Muhammedî hiç eksik olmayacak.”

“Cumhuriyet’in 100. yılı için çalışın!”
Tütüncü, gençlerden derslerine çok çalışmalarını ve kendilerini geleceğe çok iyi hazırlamalarını isteyerek, konuşmasını şöyle tamamladı: “Ülkemizi içeriden ve dışarıdan bölmek isteyen, yok etmeye çalışan, ülkemiz güçlenmesin diye gayret gösteren nice şer odakları var. Bu şer odakları karşısında çok çalışmamız lazım. Herkes yapabilecekleriyle sorumludur.  Hüsniye Özdilek Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencileri olarak şer odaklarıyla mücadele etmek, Cumhuriyetin 100. yıl hedeflerine katkı koymak ve devletimizi çok daha iyi noktalara taşımak istiyorsanız yapmanız gereken tek şey derslerinize çok çalışmak olmalıdır”(Haber Merkezi)

 

 

Editör: TE Bilisim